Vino la premiera filmului autohton „Ultima zi din mai”, inspirat dintr-un caz real (Video)

Vino la premiera filmului autohton „Ultima zi din mai”, inspirat dintr-un caz real (Video)

„Ultima zi din mai” este denumirea filmului autohton a cărui premieră va avea loc pe 31 mai, ora 18:00, la Cinematograful Odeon. Filmul reprezintă un debut pentru Igor Kistol în regie de lungmetraj. Personajele principale sunt jucate de către actori recunoscuți, precum Valeriu Andriuță, Dana Ciobanu și Tudor Andronachi. 

Angela revine la baștină în Moldova cu actualul ei soț italian, Marco, cu scopul de a le lua  cu ea în Italia pe cele doua fiice ale sale, care au ramas în tutela tatălui lor. Ea își face griji că fostul ei soț nu va accepta negocierea. Marco hotărăște să meargă la negocieri de unul singur, lăsând-o pe Angela la un motel de la marginea satului. Marco auzi-se de caracterul dificil al fostului soț al Angelei, dar, spre surprinderea lui, a găsit la casa unde a mers un om înțelept și pașnic. Tatăl fetelor, convins că fosta lui soție nu se va mai întoarce niciodată la el, decide să permită fetelor plecare în Italia la mama lor. Va accepta oare Angela sacrificiul acestui bărbat?!

”ULTIMA ZI DIN MAI”  a fost nominalizat la Prestigioasele Premii NIKA, categoria ”Cel Mai Bun Film din CSI, Georgia și Țările Baltice” și va avea Premieră Mondială la 25 Mai (ora 20:30 la cinema BABYLON Kino), fiind înscris în selecția oficială a festivalului international SEEFF a BERLIN. La 30 Mai, filmul va avea Premieră la Paris, fiind în competiția oficială al festivalului internațional ”SEE a PARIS”.
La 31 Mai este preconizată premiera națională, urmată de proiecții în cinematograful Odeon la 1, 2 și 3 iunie.
Lungmetrajul urmează un circuit festivalier fiind înscris la mai multe festivaluri. În luna iulie ”ULTIMA ZI DIN MAI”, va participa la renumitul festival international ”Golden Apricot”, Armenia.

Biletele pot fi procurate aici.