Distribuie prietenilor:

Virgil Ianțu: „Pe parcurs mi-am dat seama cât de importantă este educația, școala pe care o faci și oamenii pe care-i întâlnești” (Foto)

Virgil Ianțu: „Pe parcurs mi-am dat seama cât de importantă este educația, școala pe care o faci și oamenii pe care-i întâlnești” (Foto)
Distribuie prietenilor:

Interpretul, actorul, regizorul de teatru și îndrăgitul prezentator de televiziune Virgil Ianțu a venit la Chișinău pentru a se întâlni cu publicul de aici. Seara zilei de 3 octombrie a fost petrecută într-o atmosferă degajată, în care s-a glumit, povestit despre începuturi, dar și despre provocările unei vieți pe sticlă.

Virgil Ianțu este cunoscut drept unul dintre cei mai buni prezentatori de show-uri televizate, începând cu Vrei să fii milionar?, Copiii spun lucruri trăsnite, Vrei să fii miliardar și altele.

În prezent este moderatorul emisiunii de la TVR2,  Câștigă România.

Virgil Ianțu a vorbit publicului despre perioada de formare, pasiuni, locul care-l ocupă muzica în viața sa, dar și despre misterele din spatele sticlei.

 „Pentru a ajunge la succesul de acum a parcurs un drum pavat cu multe experiențe, dar niciodată nu s-a oprit din a învăța lucruri noi. Au venit premii, succesul a venit foarte rapid, iar oamenii pe care îi vedeam la televizor, acum erau în sală și mă aplaudau când luam premii. Lucrurile nu erau ușor de gestionat dacă nu ai mintea și educația întreagă. Și mintea nu o aveam, doar educația”.

Pe parcurs mi-am dat seama cât de importantă este educația, școala pe care o faci și oamenii pe care-i întâlnești și cu care trăiești bune și rele. 

 „Muzica a contat foarte tare și mă ajută în continuare în ce fac în televiziune. Notorietatea, bineînțeles, prin televiziune am căpătat-o, dar faptul că am făcut muzică mă ajută foarte mult, ca și în actorie, îți trebuie ureche bună pentru a găsi intonația, măsura, volumul în tot ce faci ”. 

Viața actorului nu este roz. Consumul emoțional este unul teribil, de aia se spune că aplauzele sunt mulțumirea actorului. Când pleci de la teatru, rămâi gol. 

Prezentatorul a vorbit și despre perioada în care modera celebra emisiune destinată celor mici Copii spun lucruri trăsnite și modul în care reușea să le câștige încrederea.

 „Fiind de-o minte cu ei am găsit o zonă comună  în care ei se simțeau mai maturi, eu mă simțeam bine în lumea lor. Acesta a fost secretul faptului că aveam o relație foarte bună și o mai am cu copii”. 

 „Am învățat de la copii enorm. Am învățat că trebuie să ascultăm ca părinți și ca adulți. Copiii sunt sinceri, ei nu minte, sunt sinceri. Noi chiar am uitat să fim sinceri”.

Trebuie să învățăm de la copii să fim sinceri, să nu mai filtrăm răspunsurile, să fim direcți, corecți și onești. 

 „Ați întrebat vreodată pe copiii voștri ce ai  vrea să schimbi la tine ca părinte? Părinții încearcă să-și schimbe copiii, să-i facă să nu fie într-un fel sau altul, dar nu întreabă copiii cum ar trebui să fie ei ca părinți”.

Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să interacționeze cu omul de televiziune, să facă poze, dar și să obțină autografe.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalitățile de referință ale culturii spațiului românesc vin în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuţii de suflet.

Vedeți mai multe fotografii de la eveniment!

 

Photo credit: Nata Eftene 

zvr
Cum ți s-a părut articolul?
zvr
Cum ți s-a părut articolul?