Wiesbaden, orașul German în care poți visa cu adevărat. Descoperă-l prin curiozități

Wiesbaden, orașul German în care poți visa cu adevărat. Descoperă-l prin curiozități

În orașul Wiesbaden din Germania s-a deschis recent cafeneaua Slow Time, în care clienții sunt taxați în funcție de timpul pe care îl petrec acolo, nu pentru ce consumă. Cafeaua și biscuiții sunt din partea casei, iar consumatorii își pot aduce propria mâncare.

9eOJNaxHqng

Wiesbaden este unul din cele mai vechi orașe balneare din Europa, dispunând de 26 izvoare de apă minerală caldă și un izvor de apă minerală rece.

9lgOxK4tDVA

Cu cât crește depărtarea de centrul cu clădirile sale autentice și decorative, cu atât mai des se întâlnesc construcții postbelice, de multe ori anoste, ca de exemplu blocuri mari de locuit cu arhitectură simplistă sau chiar „inexistentă”.

jI6icJ-1YKg

Wiesbaden oferă vizitatorilor săi numeroase puncte de atracție. Turismul care rezultă de aici, împreună cu ofertele balneare numeroase, faptul că este capitala landului precum și buna infrastructură pentru congrese – toate acestea constituie factori economici importanți. Astfel, numărul de turiști-zile se ridică în ultima vreme la circa 1.000.000 pe an. Există cu totul 67 hoteluri și pensiuni; o mare Jugendherberge (hotel pentru tineret); precum și 3 locuri de camping.

KPDOQjRurk4

Colonadele balneare, cea mai lungă hală cu coloane din Europa (129 m).

Fp59ET254AE

Luisenplatz (piața Luisei) este construită în stil clasic. La unul din capetele ei se află biserica catolică Sf. Bonifațiu în stil neo-gotic, cu 2 turnuri de 68 m înălțime, construită între 1844-1849. În această piață se află și monumentul ostașilor din Wiesbaden căzuți în bătălia de la Waterloo (1815) împotriva lui Napoleon.
O stradă principală, cu zonă verde în mijloc și clădiri de locuințe cu fațade frumos împodobite, este Rheinstraße (strada Rinului).

aKFUDFgs75w

upo4B30fa0A