Zeci de persoane “au plantat frumosul”  în parcul Valea Trandafirilor. Voluntarii au lăsat urme frumoase pentru oraș (Foto)

Zeci de persoane “au plantat frumosul”  în parcul Valea Trandafirilor. Voluntarii au lăsat urme frumoase pentru oraș (Foto)

 

O alee de trandafiri și două ale de tei au fost plantate ieri, 10 noiembrie 2017, în cadrul unui eveniment organizat de Parcul Meu, proiect inițiat de Ongan Tekstil. Sub genericul “Plantăm frumosul în Valea Trandafirilor”, aproximativ 50 de persoane, printre care și copii, au muncit pentru ca parcul vizitat de obicei să devină mai atrăgător și mai înmiresmat.

 

Voluntarii au ajuns la locul întâlnirii la ora 14:00, așa cum a fost scris în invitație. În scurt timp, după o instruire despre cum se sădesc trandafirii și teii, munca era în toi. Participanții au avut ocazia să personalizeze trandafirul sau teiul pe care l-a plantat. Drept amintire pentru participarea la un astfel de eveniment, au fost oferite și insigne cu logo-ul Parcul Meu.

Locul unde au fost sădiți puieții a fost coordonat cu instituția Spații Verzi, angajați ai căreia au și ajutat și au ghidat voluntarii participanți la eveniment. Echipa proiectului Parcul Meu a pregătit pentru participanți și băuturi fierbinți, plăcințele gustoase pentru ca frigul să nu devină un impediment.

Otilia Cotruța, coordonatorul proiectului Parcul Meu:

Evenimentul Plantăm frumosul în Valea Trandafirilor” este o altă acțiune desfășurată de proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, acțiuni frumoase, cu care ne-am obișnuit deja. În cadrul acestui eveniment au fost plantați 250 de arbuști de trandafiri, care vor înflori din primăvară până toamna târziu, și 22 de tei maturi, cu o înălțime de 3-4 metri, potriviți pentru a se prinde bine și pentru a rezista înghețurilor. Ne-am bucurat enorm să vedem atât de multă lume, harnică și doritoare de a planta frumosul. Sperăm că această muncă a voluntarilor va fi păstrată în timp, iar și peste ani de zile aceștia se vor putea mândri cu acea contribuție la reabilitarea parcului.

 


Evenimentul Plantăm frumosul în Valea Trandafirilor” este o altă acțiune lansată de proiectul

Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, ce vine să completeze lansarea Aleii Colorate. Printre inițiativele anunțate în cadrul proiectului se numără modernizarea aleii centrale, reabilitarea izvoarelor din parc, modernizarea terenului de sport, construcția unui perete de susținere împotriva alunecărilor de teren, renovarea Podului Îndrăgostiților.