Trupa rock „BI-2” vine din nou la Chișinău pe 17 iulie! Bi-2 este o trupă ruso-belarusa de rock care s-a format în 1988. Fondatorii trupei este Șura „BI-2” și Leova „BI-2”. La momentul de față trupa se poate mândri cu al 10-lea album «Горизонт событий» .

Viitorii fondatori ai trupei „BI-2” s-au cunoscut în 1985 într-un studiou teatral pentru copii din Minsk. Șura, adică Alexander Uman frecventa școala muzicală, iar LeovaEgor Bortnic, deja compunea texte pentru viitoarele piese.
Deși Leova era autorul pieselor, o perioadă lungă de timp el nu le interpreta pe scenă, iar vocalistul trupei era Alexander Sergeev.

Abia în 1989 trupa a primit denumirea de „BI-2”, iar Leova a devenit vocalistul ei. Primul și cel mai mare concert al trupei a avut loc pe data de 10 noiembrie 1989 în cadrul unui rock festival.
În 1989-1990 „BI-2” a avut un turneu în întreaga Belarusie, tot în această perioadă a fost înregistrat primul album «Изменники Родины», dar și a fost lansat primul hit «Варвара».

În 1991 Șura, iar mai apoi și Leova se mută cu traiul în Israel, căci Belarusia acelor timpuri nu promitea mari perspective tinerilor muzicanți. În Israel, muzicanții au început să lucreze în alte domenii, departe de muzică. Dar în scurt timp, au apărut noi cântece și concerte, deși într-o componență care a suferit numeroase schimbări. Stilul trupei se schimba odată cu trecerea timpului. În 1992 trupa reușește să obțină premiul mare la festivalul de muzică rock din Israel, iar în 1993 premiul publicului la forumul rusesc de rock. De aici, începe faima și recunoașterea trupei, care în scurt timp reușește să devină una din cele mai apreciate trupe rock din Rusia.

Se pare că evoluția a trupei-rock „BI-2″ la Chișinău devine deja o tradiție, curând pe data de 17 iulie se anunță un concert de zile mari la Palatul Național ,, Nicolae Sulac”. Nu ratați șansa de a-i asculta LIVE!

Lasă un comentariu