Serile de august sunt potrivite pentru film în aer liber, între 7 și 11 august la Artcor. Te așteaptă  muzică live, filme autohtone și pelicule de peste hotare – TOATE GRATUIT.
DAC FILM FEST – este un festival internațional de film din Moldova, cu accentul pe producția autohtonă și cu ochiul pe cinematografia mondială. În selecțiile anuale ale festivalului veți putea descoperi lucrări care vor fi difuzate exclusiv în cadrul evenimentului. Dac Film Festival vă aduce pe marele ecran de la Artcor, cîteva dintre cele mai bune filme autohtone.

Mai jos puteți vedea programul și câteva filme care merită atenția ta.


Unul dintre filmele care va bucura ochii spectatorilor din cadrul Dac Film Fest este filmul regizat de Calin Laur “Casa Mare”.
Moldova Sovietică. Vasiluța – o femeie de 45 de ani, care și-a pierdut soțul în timpul războiului, acum 20 de ani, cu speranță în suflet își termină de reparat casa. Într-o zi, Sofica, o fată de 16 ani, îi spune Vasiluței intenția sa de a se sinucide din cauza dragostei neîmpărtășite față de cel mai văzut băiat din sat – Păvălache, un bărbat tânăr de 25 de ani. Ca să-i ofere o șansă Soficăi, Vasiluța organizează o sărbătoare, unde îl invită și pe Păvălache. Petrecerea însă ia o întorsătura total neasteptată.


Sofa este un film de comedie, despre doi bătrâni care decid să meargă în aventura vieții.
Scurtmetrajul a fost numit „The Sofa”, deoarece divanul – pe care cei doi urmează să-l dăruiască la nunta unei prietene este cauza tuturor peripețiilor varstnicilor care fug din azil.

Miliard. Vă veți îndrăgosti de aventurile unui bătrânel care începe să călătorească într-un mod spectaculos cu WC-ul său în multe colțuri ale lumii, până când dorința de a avea mai mult și mai mult îi dă lumea peste cap.
Miliardul este o scurtă dramă, o alegorie a marelui jaf al băncii din Moldova – un mister care a aruncat cea mai săracă națiune a Europei într-o criză profundă.

Canon film regizat de Igor Sadovski – O dramă psihologică.
După mulți ani de absență, Adela se întoarce la patria sa pentru a primi o moștenire. Frumoasă și îndepărtată, eroina nu are timp de pierdut: câteva întâlniri cu avocatul ei, documente de semnat. Dar moștenirea ei adevărată se dovedește a fi încă nedescoperită și îi iese brusc în cale. Lumini noi dezvăluie trecutul necunoscut al Adelei. Ceea ce se întîmplă urterior o va schimba complet.

Nu ratați evenimentul verii. Vor mai fi încă multe alte filme interesante, dar nu facem spoiler.

Lasă un comentariu