Recunoștința este acel moment în care (dovedit științific) bătăile inimii se sincronizează cu undele cerebrale. Armonia perfectă apare atunci când suntem recunoscători. Atunci când suntem recunoscători, în creierul nostru se întâmplă ceva miraculos. Practic tot organismul nostru funcționează într-un mod diferit la nivel superior. Legătura cu stabilirea obiectivelor este simplă. Gândiți-vă la un automobil. Dacă v-ați propus să faceți o călătorie în jurul lumii cu el, foarte probabil să aveți nevoie de anumite piese sau consumabile, însă înainte de toate trebuie să-i faceți o revizie. După mulți kilometri parcurși, înlocuirea uleiului și altor câtorva piese este necesară pentru ca mașina să funcționeze la parametri optimi.

Recunoștința este, la fel, o operațiune de curățare și de purificare pentru a putea să mergi mai departe. Recunoștința este obligatorie pentru a dobândi mai mult.

Puteți privi în jur la oamenii nefericiți cărora nu le convine nimic, nu le ajunge nimic și nu sunt recunocători pentru nimic. Acești oameni de regulă nu dobândesc prea multe în viața lor. Alți oameni sunt atât de nerecunoscători încât trec la invidie sau chiar dușmănesc pe cei care reușesc să obțină ceva. Nu sunt recunoscători nici lor, nici altora. Când ești nerecunoscător blochezi vibrația pozitivă, blochezi relațiile, îți blochezi creierul și inima.

Recunostinta îți deschide calea către o nouă lume, o lume a aprecierii, a valorizării, a bucuriei și a stării de bine. Recunoștința se practică, nu este neapărat ceva care vine de la sine. Pentru a vedea ce potențial se ascunde în interiorul vostru, exersați câteva zile recunoștința.

5 căi prin care vă puteți exersa Recunostinta:

  1. Faceți o listă cu 10 persoane cărora le sunteți recunoscători (profesori, părinți, rude, amici etc.);
  2. Găsiți cel puțin 5 persoane cărora să le fiți recunoscători dintr-o zonă neutră (poate printr-o conjunctură ați avut ceva de învățat din felul cum s-au comportat). Pot fi persoane pe care le-ați întâlnit, însă nu neapărat;
  3. Fiți recunoscători pentru 3 persoane cu care nu ați avut relații bune. Adică încercați să valorizați și experiențe neplăcute. Găsiți ceva bun totuși în relația respectivă. Trebuie să fie o lecție învățată. Practic, veți evada dintr-o încrâncenare inutilă;
  4. Recunostinta activă – la sfârșitul fiecărei zile încercați să găsiți 5 lucruri pentru care să fiți recunoscători. Adică trebuie să găsiți valoare acolo unde nu este vizibilă la prima vedere;
  5. Fiți recunoscători pentru tot: că existați, că respirați, că aveți oameni care vă iubesc, că aveți ocazia să fiți recunoscători.

Faceți aceste exerciții și veți fi uimiți de starea pe care o să o aveți. Este greu de exprimat în cuvinte ceea ce o să simțiți. Apoi puteți trece la pașii următori, stabilirea de noi obiective, întocmirea unui plan de atac și trecerea la acțiune!

Cele 5 puncte de mai sus pot fi și verbalizate și comunicate persoanelor acolo unde este posibil. În acest fel veți crește impactul.

Este clar că am trăi într-o lume mai bună dacă nu ar trece nici o zi fără să fim recunoscători pentru un singur lucru cât de mic.

Și ar mai fi ceva: dacă simți că meritele nu-ți sunt recunoscute și nu ești apreciat la adevărata valoare sau ca om pur și simplu, practicând aprecierea și recunoștința vei fi uimit să descoperi că aceasta este calea prin care deschizi canale invizibile către a primi exact ce-ai oferit. De reținut că a fi recunoscător și a aprecia poți să o faci pur și simplu, nu neapărat pentru a primi ceva la schimb. O faci înainte de toate pentru tine, faptul că vei primi înapoi direct sau indirect este doar un bonus.

Sursa: www.marian-rujoiu.ro

Lasă un comentariu