Lasă acasă problemele din timpul zilelor lucrătoare, adună-ți familia sau grupul de prieteni, urcați-vă în mașină și… la drum! Unde anume? Ei bine, nu prea departe, căci luni trebuie să fii din nou un om responsabil. Din fericire, la câțiva pași de Chișinău se găsesc suficiente locuri în care te poți simți pe alte meleaguri, chiar și numai pentru câteva zile.

ECO RESORT BUTUCENI

Se află în satul Butuceni, pe teritoriul Complexului Orheiul Vechi, la 47 km de Chișinău. Cazare în căsuțe țărănești, restaurant tradițional, fermă, saună, piscină interioară și exterioară, sală de conferințe, sală pentru evenimente, wifi, masterclass-uri de gătit, etc. Este unul dintre cele mai instagramabile locuri de la Orheiul Vechi, vizitat în mod special de turiștii străini, dar și de personalități din Moldova. Este recomandat să vă faceți o rezervare din timp, chiar și când vreți să veți doar la restaurant.

ECO VILA

Se află în satul Ivancea, raionul Orhei, la 40 km de Chișinău. Această pensiune se deosebește prin oferta sa de ”all inclusive” cazare, masă, acces la saună și piscină – totul într-un preț, potrivită odihnei cu familia și prietenii. Amplasarea în sânul naturii îți deconectează chiar și semnalul de la internet.

CASA DIN LUNCĂ

Este prima pensiune rurală deschisă în Moldova, în 2002, în gospodăria familiei Benzing. Se află în satul Trebujeni, pe teritoriul Complexului Orheiul Vechi, la 50 km de Chișinău. Curtea, cuptorul, terasa, meniul, îți amintesc de casa bunicii, iar atmosfera și liniștea din lunca Răutului te face să te deconectezi de oraș. La Casa din Luncă te poți implica în treburile gospodărești, poți să te plimbi cu barca sau să faci o plimbare cu căruța prin sat.

BAHMUT CLUB

Se află în codrii seculari ai Călărașilor, la o distanță de 70 km de Chișinău și 40 km de Iași, este alegerea potrivită pentru evenimente departe de zgomotul orașului. Este una dintre locațiile cu un farmec aparte iarna, când poți face singur focul la șemineul din căsuță. Vara e frumos să stai la terasa căsuțelor și să faci drumeții prin codri.

Imagini pentru BAHMUT CLUB

Agro-pensiunea „Casa de sub Stâncă”

Agro-pensiunea „Casa de sub Stâncă” se află în satul Trebujeni (Orheiul Vechi) la 50 km depărtare de Chişinău. Agro-pensiunea este a 11-a casă de la începutul comunei, situată chiar sub stâncă ceea ce trezeşte şi mai mult interesul vizitatorilor. Ea oferă posibilitatea turiştilor din străinătate cît şi celor din ţară să petreacă un sejur de neuitat într-o ambianţă rustică cu bucate tradiţionale şi multă voie bună. Aici turiştii au unica posibilitate de a descoperi farmecul vieţii de la ţară cu datini, tradiţii şi obiceiuri populare.

Imagini pentru Agro-pensiunea „Casa de sub Stâncă”

HANUL LUI HANGANU

Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău. Hanul aparține familiei Hanganu, care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului. Aveți ocazia să alegeți între 7 camere și 2 băști (odăi cu sobă, şemineu și lejanca). Este alegerea potrivită pentru cei care vor să viziteze mănăstirile Saharna și Țîpova, dar și să se plimbe pe râul Nistru. Doar că drumul până în sat nu e în ce mai bună stare.

Imagini pentru HANUL LUI HANGANU

Lasă un comentariu