0 Recenzii

Lasă o recenzie

Muzica nu cunoaște hotare, culoare politică, gen sau rasă. Încă din cele mai vechi timpuri, arta notelor a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne propună o pauză la meditație. Dat fiind faptul că integrarea Republicii Moldova în spațiul european comun este primordială pentru țara noastră, credem că muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

Republica Moldova este aproape de valorile europene prin diversitate și multiculturalism, prin toleranța față de cultura tuturor grupurilor etnice de pe teritoriul său, care nu sunt puține, și prin respectul față de valorile europene universale. De-a lungul anilor, relațiile dintre țara noastră și Polonia au cunoscut o evoluție semnificativă, grație istoriei asemănătoare și valorilor europene ce ne leagă.

Fiind impresionat de varietatea și frumusețea culturii poloneze, maestrul Eugen Doga cheamă iubitorii de artă de calitate să petreacă o seară de suflet, în compania celor mai frumoase piese clasice din repertoriul polonez. Cei care vor crea o atmosferă de neuitat vor fi laureații concursului „Ignacy Paderewski”, unul dintre cei mai iubiți și apreciați pianiști din Polonia. Eugen Doga dorește astfel să încurajeze tinerele talente din Republica Moldova să nu renunțe la visele lor, să continue să promoveze muzica de calitate și să conștientizeze că muzica clasică este nemuritoare și are viitor.

Totodată, în cadrul acestei seri de suflet, oaspeții vor putea admira și o expoziție de artă plastică „Jan Matejko”.

Evenimentul va avea loc într-o locație cu adevărat specială din inima Chișinăului, în Salonul consacrat maestrului care a cucerit întreaga lume – „Eugen Doga Music Cafe” din cadrul Restaurantului „Vatra Neamului”. Și pentru ca seara să fie cu adevărat perfectă, meșterii culinari ai restaurantului vor pregăti un meniu select și variat, astfel încât participanții să se poată bucura din plin de bucate alese din vasta tradiție a bucătăriei poloneze, dar și de băuturi fine și îmbietoare.

Ne propunem astfel să urmăm exemplul european și să dezvoltăm cultura unor concerte organizate în locații neobișnuite, menite să ne facă să uităm de stresul cotidian și să comunicăm cu cei dragi în compania muzicii de calitate.

Detalii

Începutmai 21, 2020 - 18:00

Categorie evenimente Concert

Prețul: MDL 600.00

Locaţie

Vatra Neamului

Str. Puskin 20b
Chișinău
Moldova

0 Recenzii

Lasă o recenzie

Evenimente din aceeași locație

Concert

Interferențe muzicale

aprilie 23, 2020 18:00

Concert

Vatra Neamului

Muzica nu cunoaște hotare, culoare politică, gen sau rasă. Încă din cele mai vechi timpuri, arta notelor a știut să…

MDL 600.00

Concert

Muzica poloneză cu laureații concursului – Ignacy Jan Paderewski

mai 21, 2020 18:00

Concert

Vatra Neamului

Muzica nu cunoaște hotare, culoare politică, gen sau rasă. Încă din cele mai vechi timpuri, arta notelor a știut să…

MDL 600.00

Concert

O seară de cazone italiene

iunie 11, 2020 18:00

Concert

Vatra Neamului

Muzica nu cunoaște hotare sau culoare politică. Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a știut să adune împreună generații,…

MDL 600.00

Spectacol

La 250 de ani de la nașterea compozitorului german L.Van Beethoven

septembrie 10, 2020 18:00

Spectacol

Vatra Neamului

Muzica nu cunoaște frontiere sau culoare politică. Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a știut să adune împreună generații,…

MDL 600.00