Concertul Alternosfera de pe 13 iulie a fost prilejuit de aniversarea celor 20 de ani de la înființare și face parte din turneul de promovare a albumului „Arhitectul din Babel”. Evenimentul a avut parte de o producție specială, cu sunet, lumini și proiecții dedicate. Cu un program extins, băieții au interpretat atât piese de pe noul album, cât și cântece consacrate din cei 20 de ani de Alternosfera.

De asemenea, au urcat pe scenă două formații din Republica Moldova, Cronic și FlashBlood.

Cronic este o trupă nouă pe scena rock din Chișinău, aceasta fiind înființată la începutul acestui an, pe baza unui proiect mai vechi. Băieții abordează un stil cu ușoare influențe de indie, post-punk și alternative.

FlashBlood este tot o trupă din Republica Moldova și abordeaza un indie-rock cu varii influențe. Formația a luat naștere în anul 2015, iar in cei patru ani de activitate, trupa s-a remarcat prin implicarea în diverse proiecte culturale și sociale, dar și prin participarea la mai multe festivaluri din România și Republica Moldova.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar doi membri din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani, trupa și-a căutat tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulând experiență și înregistrând primele demo-uri. Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un „etalon” pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP.

Lasă un comentariu