Cel mai vizitat site din lume despre arhitectură ARCHDAILY a ales și nominalizat proiectul moldovenesc ARTCOR pentru premiul ArchDaily & Strelka. Câștigătorul va fi determinat cu ajutorul voturilor online.

ARTCOR este un centru creativ care unește oameni ale căror idei și acțiuni schimbă lumea din jurul lor.

Sarcina centrului, pe de o parte, este de a schimba peisajul cultural al Moldovei, pe de altă parte – de a arăta lumii că țara noastră are un potențial creativ și un produs capabil să devină un sector profitabil al economiei.

Centru Industriilor Creative – Artcor este situat în campusul AMTAP, are circa 1.000 de metri pătrați, atît din sediul universității, precum și din curtea acestuia. Centrul Creativ este alcătuit dintr-o jumătate de etaj și un subsol al unei clădiri existente din cadrul Facultății de Arte Plastice, Decorative și Design și o clădire nou construită din curtea Academiei. Arhitectul acestui proiect este Maxim Calujac, care a dezvoltat un concept unic, menit să corespundă tendințelor moderne în design și să constituie un start pentru inspirația rezidenților acestui hub.

Lasă un comentariu