Sărbătoarea Nașterii Domnului este un moment așteptat în toate colțurile lumii și  aduce o mulțime de tradiții. Unele ritualuri datează de secole, în timp ce altele au fost preluate sau inventate mult mai târziu. Dacă familiile evreieşti din întreaga lume aprind lumânări în cele opt nopţi ale lui Hanuka, în Serbia se ard ramuri de stejar pentru a spori norocul, iar în Nisa numeroşi curajoşi se scufundă în apa rece a râului, purtând căciuli de Moş Crăciun, scrie BusinessInsider.com

Finlanda

Rovaniemi, Finlanda, este o poartă spre nordul Arcticului şi „oraşul oficial al lui Moş Crăciun“. Bătrânul  poate fi vizitat 365 de zile pe an. Aici, copiii din întreaga lume vin să-şi livreze personal scrisorile cu dorinţe.

Croația

În Croaţia, locuitorii eliberează mii de lampioane, pentru ca dorinţele să le fie îndeplinite. Pastorelas, o tradiţie veche de secole din Mexic, reprezentând o scena biblică în care păstorii urmăresc Steaua din Betleem pentru a-L găsi pe Hristos.

Georgia

În timpul Crăciunului Ortodox, membrii clerului conduc o procesiune pe străzile din Tbilisi, Georgia, unde participanţii dau daruri şi dulciuri copiilor şi celor nevoiaşi.

Belarusia

În timpul Crăciunului Ortodox, membrii clerului conduc o procesiune pe străzile din Tbilisi, Georgia, unde participanţii dau daruri şi dulciuri copiilor şi celor nevoiaşi.

Crăciunul în Rusia promovează un Moş Crăciun darnic, ce este cunoscut în folclorul slav drept părintele Frost. Acesta este văzut, de cele mai multe ori, alături de fiica sa, Snow Maiden.

Familiile evreieşti din întreaga lume aprind lumânări în cele opt nopţi ale lui Hanuka. Hanuka este sărbătoare care celebrează minunea uleiului Menorei, care a ars timp de opt zile cu doar o singură cană de ulei pur ce ar fi ajuns în mod normal pentru o singură zi. Ceremonia are loc acasă, dar şi în sinagogi.

India 

Creştinismul este a treia religie în India, milioane de oameni sărbătorindu-l cu lumânări aprinse şi scene ale naşterii, strângându-se la biserică la miezul nopţii.

Spania

Tinerii din Spania primesc şi ei cadouri pe 6 ianuarie, de Epifanie. În această perioadă are loc parada celor Trei Regi.

Cisiordania

Creştinii vin să se închine la Biserica Naşterii lui isus, în oraşul Bethlehem din Cisiordania.

Germania

În Munchen, Germania, bărbaţi îmbrăcaţi în Krampus, o creatură care pedepseşte copiii de pe „lista obraznicilor“ lui Moş Crăciun, defilează prin oraş pentru a-i speria pe micuţii neascultători.

Olanda

În Olanda, copiii îşi lasă pantofii lângă şemineu sau pervazul ferestrei, astfel încât Sinterklaas şi ajutorul său, cunoscut sub numele de Black Pete, să lase cadouri şi dulciuri pentru ei.

Sursa: BusinessInsider.com

 

Lasă un comentariu