În Odesa există plaje și pentru nudiști, plaje publice și private, scumpe sau ieftine. Evenimente.md a ales top 10 cele mai potrivite plaje din Odesa pentru o escapadă plăcută la mare. Vara abia a început, iar plajele din Odesa sunt deja amenajate pentru vizitatori.

1.Arcadia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Această plajă este una dintre cele mai dotate și aglomerate dintre stațiunile de la Odesa. Există o mulțime de divertisment pentru adulți și copii. Arcadia, spre deosebire de alte plaje este  înclinată până la mare. Spre seară, Arcadia se transformă într-un centru al vieții de noapte din Odesa, deoarece aici sunt aplasate cele mai în vogă cluburi din oraș. Prețurile pe șezlonguri este de la 50 hrivne (35 MDL), iar pentru cei care doresc să se relaxeze într-un bungalou sau pe canapea – de la 500 hrivne (350 MDL).

2. Otrada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe plajă se odihnesc, într-o mare parte tineri și asta nu doar pentru că au parte de toate tipurile de divertisment pentru ei, ci datorită faptului că există un număr uriaș de turiști, deci își pot lega noi prietenii. Există multe atracții, printre care o piatră uriașă cu inscripția Villa Otrada, care este deseori invadată de amatorii de ședințe foto. Plaja oferă servicii cu plată: șezlonguri, umbrele, dușuri cu apa proaspata, WC. Pe plajă există un serviciu de salvare, centru medical și secția de poliție.

3.Longeron

Landzheron

Aceasta este una dintre primele plaje din Odesa. La începutul secolului al 19-lea a adăpostit o reședință de vară a guvernatorului general al teritoriului Novorossiysk. Mulți locatari spun că plaja este cea mai curată și bine organizată din Odessa. Urnele de gunoi sunt situate la fiecare 10 de metri, de-a lungul plajei sunt prezente toate comoditățile pentru un sejur confortabil, de la un număr mare de vestiare, la un personal calificat. De menționat este și prezența Delfinariului, care găzduiește zilnic spectacole excepționale.Pentru șezlong va trebui să plătești 30 hrivne (21 MDL)  și dacă doriți o pernă  – 40 hrivne (28 MDL).

4. Delfin

Delfyn

Plaja Delfin, este cea mai potrivită pentru vizitatorii cu copii, deoarece există îngrădirea specială la nivelul vârstei fiecărei categorii de copii, de asemeni pe mal sunt leagăne gratuite.Prin ce este specială plaja Delfin? Foarte simplu prin faptul că veți benificia de cel mai înalt nivel de deservire profesională.În apropiere se află compania ce oferă servicii la preț accesibil pentru iubitorii de senzații tari, 5 minute pe scuter costă 200 de hrivne, și un loc pe banană 150 de hrivne. Pe această plajă, puteți cumpăra un set de 50 de hrivne, acesta include un șezlong, saltele si umbrelă. Există, de asemenea, un pat de 200 hrivne.

5. Luzakovka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O caracteristică specială a acestui complex este faptul că este privat. Prin urmare, întregul teritoriu este echipat numai bine pentru o vacanță pe plajă. Și dacă vă place aici, puteți rămâne cu ușurință pentru câteva zile dacă închiriați o vilă pe malul mării.

6. Chayka 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forma plajei este similară cu o pasăre, acesta fiind motivul pentru care este numită astfel. Odesenilor le place această plajă, deoarece la ea este ușor de ajuns – se află la doar câțiva metri de centrul Odesei. Aici, infrastructura este bine dezvoltată, cu un parc frumos și o zonă accesibilă de parcare. O mare parte a plajei este rezervată persoanelor cu handicap – cu dușuri si toalete special amenajate…Se dau în chirie șezlonguri – 50 hrivne (35 MDL). Cortul VIP va costa 250 de dolari, iar cel obișnuit- 150. Pe plajă există un loc de joacă pentru copii – 30 de hrivne pe zi (21 MDL).

7. Kurortniy

Kurortnyj

Aici deseori au loc jocuri de volei. De-a lungul coastei s-au aliniat o  mulțime de cafenele, restaurante ieftine și WC bio.

8. Zolotoy Bereg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De curând pe plaja Costa de Aur cea mai semnificativă atracție a devenit deschiderea celui mai modern Aquaparc din Odessa unde fiecare vizitator se poate distra pe cinste la prețuri convenabile. Printre dezavantaje se numără lipsa de cabine pentru duș. Cu toate acestea, aici veți găsi o mulțime de cafenele și restaurante moderne. Pe plajă puteți închiria un scaun cu o saltea de 50 de hrivne(35 MDL) , sau cort la prețul de 150 de hrivne (105MDL). De asemenea, pe Coasta de Aur devine realitate expresia bronz ideal deoarece nisipul de pe acestă plajă este cel mai fin.

9. Chkalov

CHkalovskyj

Numele plajei este redat prin denumirea  sanatoriului Chakalov. Plaja nu este remarcată printr-o  infrastructură specială, însă este absolut gratuită și se combină perfect cu o vacanță accesibilă. Plaja Chkalovsky este numită în special plaja studenților, asta pentru că aici se odihnesc în mare masură tinerii.

10. Chernomorka

CHernomorka

Aceasta este una dintre cele mai îndepărtate de centrul  Odesei. Chernomorka este  situată pe malul mării deschise și nu în apele Golfului Odessa.

Autor: Dumitru Graur

Foto: Instagram.com, Fakty.ictv.ua

 

Lasă un comentariu