Dumitru Talmazan, Igor Sîrbu și Eduard Malareu ne-au povestit despre prima lor dragoste, sentimentul de gelozie, căsătorie, dar și despre cum și-ar dori ei să fie propria lor nuntă.

Ești gelos? Ce faci ca să-ți controlezi gelozia?

Dumitru: Nu sunt o fire geloasă. Sunt posesiv, dar în niciun caz gelos.

Igor: Da, sunt o fire geloasă. Consider că, e o caracteristică foarte dificilă, dar ea reiese dintr-un sentiment sincer. Desigur, nu exagerez cu gelozia și dese ori o controlez. În fond, totul se rezumă la un dialog matur, calm în care se discută și se oferă niște răspunsuri. Prin comunicare totul se rezolvă.

Eduard: Da, pot să spun sigur că sunt o persoană geloasă, însă totul depinde de ce provocări am din partea persoanei dragi. Pot să fiu foarte gelos și insuportabil, atunci când au fost încălcate unele principii persoanele.           

Când te-ai îndrăgostit pentru prima dată? Poți să-ți amintești cum a fost asta?

Dumitru: M-am îndrăgostit pentru prima dată în clasa a VI-a sau chiar eram mai mic. Sunt din localitatea Sărata-Galbenă și la noi a venit o fetiță de la Chișinău. În acea perioadă, noi iubeam să plimbăm fetele cu bicicleta. Puneam ceva călduț și moale pe ramă, ca să le fie mai comod și le plimbam. Ea venea în fiecare vară la bunica ei și eu mereu o așteptam cu bicicleta și rama încălzită.Această dragoste de copil a durat destul de mulți ani, până când m-am mutat la Chișinău. Relația noastră a mai durat un an de zile și după asta totul s-a terminat.    

Igor: Prima dragoste cred că este și cea mai memorabilă. Ea s-a produs în adolescență, la 16 ani. A fost o iubire sinceră, o iubire adolescentină și o trăire puternică. Noi ne-am despărțit din inițiativa mea și probabil că am simțit amprentele acestei iubiri în timp. 

Eduard: Sincer, greu mi-am amintit-o. Pare-mi-se, prima mea dragoste adevărată a fost a treia. Foarte greu am trecut peste despărțire. Aveam vreo 19 ani. Într-adevăr a fost o dragoste sinceră, cu așteptări mari, dar atunci când suntem copii, nu luăm în considerație unele lucruri. Nu am fost pregătit, nici eu și nici ea. 

Ești pro sau contra oficializării relației prin certificatul de căsătorie?

Dumitru: Desigur că sunt pentru oficializarea relației prin actul de căsătorie. Am chiar și făcut acest lucru.

Igor: Reieșind din statistica și experiența pe care o trăim noi astăzi, aceste acte de căsătorie nu prea își au valoarea, deoarece oamenii se căsătoresc și exact după câteva luni, rupt acest act. Dar dacă să vorbim despre niște obligațiuni și despre o siguranță, atunci acest act de căsătorie cumva te pune pe scaun. Consider că, este necesar acest contract, însă până la urm, nu el rezolvă totul.

Eduard: Actul de căsătorie foarte multe nu rezolvă, însă el influențează mult subconștientul cuplului. Pentru cei ce se iubesc, acest act este doar o confirmare pe hârtie a sentimentelor mărețe dintre ei. 

Ai prefera o nuntă mică alături de cei dragi sau o nuntă cu mulți invitați?

Dumitru: Prefer nunțile mici, cu prietenii. Cred că am trecut de etapa când la nunți trebuie să fie cantitate, dar nu calitate. Nunta mea a fost într-un format restrâns de rude, cu meniu și cu un accent mare pe comunicare între invitați. Fără a face exces de tradiții și proceduri care trebuie, dar care nu ne caracterizează.

Igor: Fiindcă am avut posibilitatea să asist la mai multe nunți, experiența mea deja mi-a răspuns la întrebarea cum mi-aș dori eu să fie nunta mea. Cred că efectul unei nunți constă în originalitate. Eu nu-mi doresc un eveniment mare  și nu consider efectiv numărul mare de oameni prezenți. Un eveniment frumos poate fi făcut și din 20 sau 30 de persoane. Idealul unei nunți pentru mine, este pe malul mării.            

Eduard: Sigur că trebuie să respectăm tradițiile noastre, doar că după experiența mea, m-am cam plictisit de evenimentele mari. Cred că în ziua nunții mele nu aș vrea să mă ocup de administrarea evenimentului, dar să mă simt liber și aș vrea totuși o nuntă mai restrânsă. Sunt și eu adeptul originalității, de aceea mi-aș dori mai mult o nuntă în sânul naturii sau pe o croazieră.

Text: Liliana Crăciun

Lasă un comentariu