După toate festivităţile lunii decembrie, o mică escapadă europeană pare a fi antidotul perfect împotriva depresiei post-sărbători. Destinaţiile europene în afara sezonului sunt cea mai bună idee pe care aţi avut-o vreodată. Zborurile sunt accesibile, cazarea este redusă şi tot ce doriţi să vizitaţi este încă acolo, fără aglomeraţia de peste vară.

www.venice-italy-veneto.com

Dublin, Irlanda

O halbă de Guinness sau o ceaşcă de whisky fierbinte într-un pub irlandez este cel mai confortabil lucru pe care îl poţi face. Cu hoteluri cu 20-30% mai ieftine decât tarifele de vară şi oferte excelente pentru zboruri, lunile ianuarie-martie sunt excelente pentru o vizită la Insula de smarald. În plus, cel mai mare festival tradiţional de muzică irlandeză are loc de asemenea în ianuarie.

Lisabona, Portugalia

Zona litorală a Lisabonei se remarcă printr-o selecţie de fructe de mare senzaţionale, iar apropierea sa de Maroc şi Spania înseamnă meniuri inspirate, diverse şi originale. Chiar dacă în lunile de iarnă nu vei avea parte de vreme pe plajă, arhitectura incredibilă, siturile de patrimoniu mondial UNESCO şi restaurantele cu stea Michelin sunt acolo pe tot parcursul anului.

Veneţia, Italia

Aglomeraţia şi porumbeii în zilele călduroase nu sunt cea mai fericită combinaţie. Cu toate acestea, ambele se adună în oraşul plutitor în timpul lunilor de vară. Evitaţi aglomeraţia (pentru că porumbeii vor fi întotdeauna acolo) rezervând o escapadă de iarnă. Nu numai că veţi găsi oferte de extra sezon, dar veţi avea, de asemenea, parte de un acces mai facil la partea autentică a oraşului – sau ceea ce localnicii numesc bea vita (viaţa frumoasă) – cum ar fi sălile neconvenţionale de artizanat şi galeriile, restaurante neconvenţionale. În plus, dacă vizitezi Veneţia în februarie, trebuie să te asiguri că ai o mască pentru carnaval.

Barcelona, Spania  

În timp ce temperaturile nu sunt potrivite pentru plajă, ele sunt perfect moderate. În plus, pe lângă arhitectura lui Gaudí cu care vă puteţi bucura ochii şi mâncărurile sofisticate, puteţi lua parte şi la activităţi culturale în timpul iernii, cum ar fi festivalul de la Santa Eulàlia de la mijlocul lunii februarie, unde veţi găsi concerte în aer liber gratuite, parade şi multe altele.

  Sevillia, Spania

Dacă zborurile directe spre Sevillia nu sunt foarte ieftine, cele dinspre Barcelona sunt accesibile. Faceţi o mică escală şi ajungeţi să vizitaţi străzile mărginite de portocali ale acestei lumi vechi, un oraş romantic plin de istorie – gândiţi-vă doar la dansatorii de flamenco, matadorii, arhitectura gotică şi delicioasele tapas. Şi cea mai bună parte a vizitei în timpul iernii este că vă puteţi bucura de acest oraş fără căldura sufocantă a verii.

Viena, Austria

Pe timpul iernii, puteţi face economii considerabile în ceea ce zborurile spre Viena, dar mai ales cazarea, deoarece turiştii verii sunt departe. Asta înseamnă că veţi avea toată grandoarea imperiala habsburgică a palatelor, muzeele şi caii dansatori doar pentru tine. Dacă nu cumva ai uitat, Vienna este casa lui Beethoven, a lui Schubert, a lui Brahms şi a lui Mozart, aşa că nu ezitaţi să mergeţi la capodopera acustică care este sala de concerte Musikverein dacă doriţi să aveţi parte de o terapie pentru urechi.

Sursa

Lasă un comentariu