Împătimiții de călătorii sunt în permanență căutare de noi destinații turistice. De această dată descoperim cele mai superbe destinații din Europa, pe care le poți vizita în weekend-urile acestei veri.  Sunt adevărate oaze de liniște sau locuri cu peisaje din poveste, descoperă-le și tu!

Muntenegru, Cel mai ascuns secret al Europei

Muntenegru este o destinație de vis, dacă este să judecăm după frumusețea golfului Kotor și albastru transparent al Mării Adriatice. Experții de la TripAdvisor au numit Muntenegru și Cel mai ascuns secret al Europei.

Admiră azulejos, balcoanele pictate ale orașului Porto, Portugalia

O expediție pe coasta de nord a Portugaliei îți va umple viața de culoare. Porto este o adevărată explozie de culoare, aici te poți pierde în liniște printre stradelele cu o arhitectură perfectă, poți savura din vinurile de Porto, o adevărată comoară a Europei.

Granada, Spania

Granada, localizată în partea de sud a Spaniei, în regiunea Andalusia, orășelul este o împletire frumoasă dintre tradițiile hispanice și cele arabe.

Un prânz servit în această regiune este un adevărat ritual, iar servit împreună cu băutura tradițională îți va deveni o experiență de neuitat.

Cagliari, Sardinia

Dacă alegi Sardinia, atunci te poți bucura de apa cristalină de pe Costa Esmeralda sau poți alege o zonă mai retrasă, cum ar fi Cagliari. Centrul istoric al regiunii Cagliari, Castello, îți oferă cea mai frumoasă priveliște asupra orașului.

Rovinj, Croația 

Jess Cole, editorul șef de la Lonely Planet, consideră această locație drept alegerea perfectă pentru un city-break.

Atena, Grecia

Atena nu este doar o poartă spre fastuasele insule grecești, mai mult de atât este o destinație de vis pentru această vară. Aici te poți desfăta în coffee shop-urile și cafe bar-urile amplasate la înălțime cu view-uri impresionante.

Sighișoara, Transilvania, România

Dacă vrei să vizitezi locuri gotice, pline de misticism și încărcate de istorie, atunci orașul Sighișoara din inima Transilvania este o alegere perfectă.

Bisericile și mănăstirile de aici mai păstrează acel aer curat de tradiție. Dacă mai ai norocul de un ghid bun, poți să admiri priveliștile naturii, lumea sălbatică cu lupi și urși.

Calanques in Provence, Franța

Aici e raiul îndrăgostiților de lanurile de lavandă! Albastru purpuriu îți ia ochii în această parte de sud a Franței.

Cei de la Lonely Planet au ales-o drept una dintre cele 10 destinații ale Europei recomandate pentru anul 2018.

Ljubljana, Lacul Bled

Lacul Bled, la aproape o oră de capitala Sloveniei, îți va oferi o priveliște de poveste.

 

Sursa

Lasă un comentariu