Anual, ziua de 15 ianuarie este consacrată comemorării poetului național Mihai Eminescu. În acest an, cea de-a 170-a aniversare va fi remarcată printr-un concert extraordinar inspirat din creația Poetului, la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” și o expoziție despre opera și omul Eminescu, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Teatrul Național ,,Mihai Eminescu” vă invită să împărtășiți bucuria concertului ,,Al meu nume O să-l poarte…“ , ce are la bază opera eminesciană. Pe scenă vor evolua actorii și Orchestra de Cameră a teatrului, condusă de dirijorul Serghei Racenco. Evenimentul va începe la ora 18:30, iar intrarea este liberă.

O expoziție cu titlul „PE CÂT DE CUNOSCUT, PE ATÂT DE NECUNOSCUT – MIHAI EMINESCU” va avea loc la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. În cadrul expoziției vor fi prezentate atât lucrări în domeniul științei, politicii, problemelor sociale, filosofiei, cât și cărți rare, ediții fascimile, albume cartofile și de filatelie, caiete bibliofile eminesciene, cărți în format liliput, lucrări de analiză și critică literară a operei lui Eminescu, cărți traduse în diferite limbi. La expoziție vor participa scriitori, regizori, poeți și savanți de la noi. Evenimentul va avea loc la 15 ianuarie, ora 13.00, spațiul expozițional, etajul I, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”). 

Aceste evenimente demonstrează că, Luceafărul poeziei românești și a celei universale continuă „să lucească” cu deosebită intensitate și astăzi. Razele lui ajung în peste 150 de limbi în care a fost editat în volume și în grupaje de versuri în peste 250 de țări.

Lasă un comentariu