Cunoscută drept cea mai friguroasă localitate din lume, Oymyakon, este recomandată ca destinație turistică potrivită pentru o vacanță. Puțini sunt turiștii care s-au încumetat să ajungă până acolo. 

Localitatea Oymyakon este cunoscută ca „Polul Frigului“ şi, în mod ironic, numele său se traduce prin „Apa care nu îngheaţă”, scrie curiosity.com Durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie la 21 de ore pe timpul verii. Cercul arctic este la numai 350 km distanţă.  Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată aici a fost de – 71,2 grade Celsius. Această temperatură este inscripţionată pe monumentul de la intrarea în localitate, scrie adevarul.ro.

Pentru că vremea nu permite, în sat nu se poate cultiva nimic. Locuitorii de aici se hrănesc cu carne de ren şi peşte crud îngheţat. La fel le propune şi turiştilor să facă.  Oymyakon este renumit datorită longevităţii oamenilor care trăiesc aici, majoritatea trăind peste 100 de ani. Aerul şi apa pură, stilul de viaţă activ şi o dietă sănătoasă, pot juca un rol important în acest sens.

Danilov are 102 de ani. Foloseşte o haină din piele de ren pentru a rezista la cele -50 de grade care se înregistrează în timpul iernii. Părinţii lui au murit la vârsta de 117 şi 108 de ani. Temperatura joasă provoacă multe inconveniente vieţii cotidiene, cum ar fi crăparea lentilelor din sticlă şi pierderea rapidă a puterii bateriei maşinilor. Localnicii ţin în permanenţă maşinile pornite.

Foto: The Weather Channe

Lasă un comentariu