Fiecare club sportiv are propriile reguli pentru vizitatori. Dar să le lăsăm pe ele la o parte. Astăzi le vom analiza pe cele, care nu sunt prescrise în contracte. Iată şapte reguli de etichetă recomandate pentru vizitatorii programelor de grup.

Nu veni la antrenament dacă nu te simţi bine 

Ai grijă de sine şi de cei din jur. Eroismul tău, când te impui să mergi în ruptul capului la antrenament, nu-ţi va face bine, ci doar va agrava starea ta de sănătate. Ai frisoane, guturai şi dureri în gât? Atunci stai acasă şi citeşte acest articol. Oricum te trage în sala de sport? În acest caz gândeşte-te la ceilalţi membri ai grupului, care cu siguranţă nu vor să se molipsească.

Nu întârzia 

Nimeni nu agreează întârzierile, asociindu-le cu lipsa de respect. Dar în acest caz mai există un aspect important. În primele 7-10 minute ale antrenamentelor de grup are loc încălzirea. Ea este necesară pentru a pregăti organismul de efort intensiv. Întârziind cu mai mult de 10 minute la antrenament, rişti să te alegi cu un traumatism şi să-ţi suprasoliciţi inima.

Lasă telefonul în vestiar 

Acordă-ţi doar sie însuşi timpul rezervat pentru antrenament. Apelurile şi conversaţiile la telefon distrag de la procesul de bază. Totodată sunt un factor iritant şi te distrag nu doar pe tine, dar şi pe instructor şi pe ceilalţi vizitatori. Dacă totuşi trebuie să răspunzi, atunci ieşi din sală şi revino abia după ce ai încheiat conversaţia. Dacă aştepţi un apel important, atunci ocupă un loc mai aproape de ieşire.

Repetă coregrafia după antrenor 

Fiece antrenament are propriile obiective şi coregrafie. Efectuează corect mişcările în consecutivitatea necesară şi rezultatele nu se vor lăsa mult aşteptate. Respectarea coregrafiei reduce riscul de traumatisme.

Nu fă abuz de parfum în zilele de antrenament 

Mirosurile puternice afectează capacitatea de concentrare, iar uneori pot provoca ameţeli şi greaţă. Bineînţeles, nu uita de regulile de igienă personală.

Lasă-ţi odraslele în camera pentru copii 

Am mai spus că pentru a obţine rezultate, este necesar de a fi prezent şi cu gândul la antrenament. Nici pe alţi vizitatori nu-i vei distrage. De aceea, alege o sală de sport cu sală pentru copii, unde îl vei putea lăsa în timpul antrenamentului. Totodată, nu uita de grupurile organizate special pentru mamele cu copii – ele există.

Sursa: www.omactiv.md

Lasă un comentariu