Dacă optați pentru un mod de viață sănătos, atunci trebuie să știți că în Republica Moldova avem oameni care cresc fructe și legume ecologice. Pomușoare, mirodenii, pâine, vinuri, sucuri, gemuri, conserve – toate moldovenești, nu mai trebuie să le căutați peste hotarele țării.

Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova organizează în fiecare sâmbătă Eco Local Farmer’s Market. Evenimentul are loc de la ora 9:00 până la 13:00, la centrul de afaceri Kentford.  Dacă o lună are 5 zile de sâmbătă, a 5-a sâmbătă este pauză

Piața EcoLocal Farmers’ Market este prima de acest tip în Moldova unde sunt admiși doar producătorii în persoană, fără niciun intermediar, iar organizarea și dezvoltarea sunt conduse de voluntari – consumatori și producători. Piața susține fermieri și producători ecologici certificați și în conversie, care comercializează produsele sale într-un format autentic.

Produsele disponibile la piața EcoLocal variază – de la pomușoare, fructe și legume, mirodenii, pâine, vinuri, sucuri, gemuri, conserve – peste 35 de categorii. Dintre cei peste 50 de producători înregistrați pentru 2019, 14 sunt ecologic certificați. Asociația invită TOȚI producătorii ecologici din țară să participe cu produsele sale la piața EcoLocal.

Intrarea este liberă pentru vizitatori. Detaliile despre fiecare piață sunt anunțate pe grupul public FB EcoLocal Farmers Market Moldova

Lasă un comentariu