Recent a fost lansată o nouă pagină de Facebook, unde sunt înșirate poveștile zilnice din troleibuzele din Chișinău. Mai jos găsiți câteva momente surprinse de un bun observator și redate sub formă de text.

„Seara aglomerată într-un troleibuz. Lumea se grăbește acasă. O femeie își ceartă la telefon copilul, tinerii stau cu nasul pe Facebook, iar o tanti cu geantă colorată se uită atent ce se întâmplă după geam.

Într-un moment, femeia scoate telefonul și începe să fotografieze ceva. A văzut o duduie la volanul unui Range Rover roșu, care cu o mână își ține obrazul, iar în alta are un iPhone nouț.

Domnița din mașina încearcă să iasă din parcare și să se încadreze în trafic cum poate. Aceasta nu își lasă palma de pe obraz, de parcă ar avea dureri de dinți. Din când în când apropie telefonul de buze și zice ceva. Se pare că și-a pus mobilul pe difuzor și discută chestii importante cu cineva. Brusc, conducătoare intră pe bandă și adaugă viteză.

Fotografa se învârtește cum poate. Încearcă să prindă în cadru fața șoferiței și nu prea îi reușește. Femeia ține telefonul în regim de alertă, ca nu cumva să îi scape o imagine bună. Dar, spre regretul ei, troleibuzul merge înainte, iar Roverul cotește după cerc.

Aceasta stă și se mai gândește la situația care a văzut-o. Pe fața ei se citește tot ce crede, și că astfel de automobiliști provoacă accidente, și că tânăra și-a cumpărat permisul, dar mai ales că știu toți cum a obținut fata mașina.”

„El și ea s-au revăzut în troleibuz. Discută ceva discret și își amintesc de anii studenției, de colegi, de profesori și de prostiuțele pe care le-au mai făcut pe atunci.

Fata, sprijinită de o bucată de bară, se tot uită la telefon, dar în același timp ascultă ce îi zice tânărul, își atinge ușor capetele părului și îi răspunde cochet. Băiatul încearcă să mai glumească și să o facă să zâmbească, dar nu uită să pară serios și încearcă să impresioneze așa cum știe mai bine.

– Unde cobori, întreabă el.
– Undeva în centru.
– Poate mergem la o cafea, zice tânărul, de parcă i-ar fi frică că dacă o lasă să plece azi, o pierde pentru totdeauna.
– M-am înțeles deja cu o prietenă. Are niște probleme și trebuie să o ascult, zice fata și Universul din inimile lor explodează.

Urmează câteva secunde de tăcere. Fiecare dintre cei doi parcă ar vrea să mai stea de vorbă și speră că această întâlnire nu a fost întâmplătoare. Se vede că s-a aprins o scânteie și nu mai poate fi stinsă. Fata încearcă să își sune prietena, dar nu îi răspunde nimeni. Băiatul nu își dă seama cum să degajeze atmosfera.

– Ei iaca, așa sunteți voi fetele, cu o prietenă deam, încearcă să glumească el.

După încă câteva secunde de tăcere tinerii schimbă numerele de telefon. Fata coboară, iar băiatul, fără a se gândi prea mult, o ajunge din urmă și îi mai spune ceva din mers, iar ea se pare că acceptă totuși să meargă la o cafea.”

Puteți descoperi mai multe momente interesante pe această pagină de Facebook  – Povestiri din troleibuz.

 

Lasă un comentariu