Luni am revenit la muncă și la alte treburi ce fac parte din rutina noastră zilnică, mai veseli și  plini de energie după un weekend plin de ornamente tradiționale, muzică bună și tradiții străbune, trăite într-un stil nou, mai modern. Toate acestea se datorează festivalului IA Mania 2019, care în acest an a ajuns deja la a 7-a ediție, fiind unul din cele mai colorate și longevive festivaluri din Moldova.

Satul Holercani s-a dovedit a fi un loc perfect pentru relaxare și voie bună, drept dovadă sunt și sutele de poze încărcate de vizitatori pe rețelele de socializare. La loc de cinste au fost desigur artizanii, care au împărtășit generației tinere unele secrete moștenite din străbuni. Peste 120 de artizani din Moldova și România și-au vândut produsele la IA MANIA. Catrințe, traiste, opinci, cușme de miel, accesorii brodate manual, covoare tradiționale – de toate s-au putut cumpăra la festval.

Nu au rămas în umbră nici localnicii din raionul Dubăsari, care s-au avântat în diferite concursuri, precum: ”Pâinea Dubăsarilor”, ”Sarmalele Dubăsarilor”, ”Plăcinta Dubăsarilor”,  Premiul ”Tăria Dubăsarilor’’.

Și nu doar localnicii au avut o concurență aprigă, dar și tinerii designeri care au participat la concursul ”MÂNDRIA”. 15 colecții inspirate din tradiții au defilat pe scena de la HOLERCANI, demonstrând cât de diferit și frumos este portul nostrum traditional.

Totodată, 8 tineri artiști au putut să-și demonstreze talentul în cadrul concursului “Cai Verzi pe Pereți” susținut de Caparol. Aceștia au pictat timp de 24 de ore lucrări inspirate din tradiții.

Festivalul IA MANIA are loc datorită sprijinului Comunității de Patroni KLumea.
A sponsorilor: Bere Chisinau, Linella, Spumantul Apriori
Parteneri: Brandurile din Inima, Fromtheheart.shop, Betty Ice
Parteneri strategici: USAID Moldova și Guvernul Suediei

PARTENERI MEDIA : TV8, KISS FM, EA.MD, AGORA.MD, UNIMEDIA, DIEZ.MD, LOCALS

 

 

Lasă un comentariu