Olandezii se arată nemulțumiți cînd turiștii atribuie numele de „Holland” întregii țări, pe cînd aceasta este de fapt o provincie. Greșeala este iertată de mai multe ori, iar  în unele cazuri numele este folosit și de olandezi pentru că provincia conține cele mai importante orașe: Amsterdam, Rotterdam și Haga.

Dacă plănuiești o călătorie în țara unde numărul bicicletelor depășește populația țării, ține cont de această diferență, pentru a nu fi limitat doar la destinațiile enumerate mai sus. Iată cîteva recomandări de locuri mai puțin cunoscute care merită vizitate.

1. Giethoorn

Supranumit și Veneția nordului, Giethoorn este un mic oraș unde străzile au fost înlocuite cu canale, iar mașinile cu bărci. Deși aici trăiesc mai puțin de 3,000 de oameni, abia de ai unde merge cu bicicleta din cauza numărului excesiv de turiști. Orășelul este perfect dacă tot ce îți dorești este o escapadă în aer liber, unde să te odihnești, să admiri canalele sau să i-ai o gustare. 

2. Zaanse Schans

În timpul secolului al 17-lea, mai mult de 600 de mori de vînt au fost construite aici. Multe din acestea au fost păstrate pînă în prezent, transformîndu-le în principala atracție turistică. Pentru o experiență cît mai veridică puteți vedea în persoană procesul de producere a faimoșilor pantofi olandezi de lemn, gusta din nenumăratele feluri de cașcaval sau face un tur al morilor de vînt.

3. Schiermonnikoog

Schiermonnikoog este o insulă olandeză în Marea Nordului, dar mai este și aproape în întregime un parc național care se întinde pe 5400 hectare. Aici poți renta o bicicletă, să faci un tur pe jos singur sau să cumperi bilete de la un oficiu turistic sau să arunci un zmeu de hîrtie în bătaia vîntului. Tot aici poți să admiri un peisaj aparte de dune și mlaștini, sau să servești o cafea de doar 80 cenți la Van der Werff.

4. Amersfoort

Situat 30 minute depărtare de Amsterdam, Amersfoort este cunoscut pentru Koppelpoort- faimoasa poartă care se întinde pe apă și pămînt. Cu toate acestea aici mai poți vizita și muzeul KAdE care ține mereu expoziții temporare despre artă, arhitectură sau design.  Îți poți delecta papilele gustative la Het Lokaal, care dispune de o varietate mare de produse locale. Prin urmare, ei își fac propria pîine, bere sau cafea.  

Lasă un comentariu