Când ne gândim la o destinație de vacanță vrem ca aceasta să ne ofere acea oază de relaxare și liniște. Însă cei care iubesc adrenalina pot încerca destinațiile de mai jos. Publicația BrightSide.me a adunat mai multe locuri atipice, dar care fascinează prin ciudățeniile lor.

Combinaţia de emoţie şi pericol trezeşte uneori sentimente contradictorii. Deşi unele imagini pot stârni teamă, curiozitatea învinge întoteauna. Nu de puţine ori, turiştii îşi doresc să ajungă în cele mai  înfricoşătoare locuri.

Oraşul fantomă Sanzhi, Taiwan 

Acest oraş s-a dorit o staţiune de lux pe malul mării, dar când a început construcţia, au început şi ciudăţeniile. Zeci de muncitori au murit, căzând de la diferite înălţimi (chiar şi cu frânghii de siguranţă) sau au fost zdrobiţi de macarale. Localnicii au crezut că oraşul este bântuit. Apartamentele au rămas goale, însă construcţia nu a fost niciodată demolată, pentru ca „spiritele rele să nu fie trezite.“

Spitalul military Beelitz, Germania 

Oraşul în care se află acest spital este la 40 de kilometri distanţă de capitala Germaniei. În perioada celor două războaie mondiale, spitalul a fost folosit în mod activ de către armată. În 1916, Adolf Hitler însuşi a fost internat acolo. Cetăţenii au părăsit oraşul în 1995, clădirea fiind abandonată.

Spitalul de psihiatrie Lier, Norvegia 

Spitalul de psihiatrie norvegian este situat la o jumătate de oră de mers cu maşina de Oslo şi are o istorie întunecată. Pacienţii au suferit metode experimentale de tratament, iar în 1985, patru clădiri au fost abandonate în grabă pentru nici un motiv concret. Toate echipamentele, paturile, chiar şi jurnalele medicale ale pacienţilor au rămas în urmă. Este interesant, totuşi, că celelalte opt clădiri continuă să funcţioneze ca de obicei.

Hotelul abandonat Salto, Columbia 

În 1924, un hotel de lux, numit Refugio El Salto, a fost înfiinţat în oraşul San Antonio del Tequendama, însă în curând a fost închis din cauza sinuciderilor mult prea frecvente ale oaspeţilor. Acest loc este învăluit într-o aură de mister şi se zvoneşte că este bântuit.

Oraşul subacvatic Shi Cheng, China 

Acest oraş incredibil are peste 1340 de ani. Shi Cheng, sau oraşul Leu, a fost inundat în timpul construcţiei unei centrale hidroelectrice. Oraşul a fost complet scufundat şi acum este înconjurat de una dintre cele mai pitoreşti lacuri artificiale.

Pripyat, Ucraina 

Acesta este un oraş abandonat la trei kilometri de centrala nucleară de la Cernobâl. După catastrofa din 1986, oraşul a devenit parte a zonei de interzise şi, în consecinţă, o imagine a furiei energiei nucleare. În ziua de azi se organizează tururi, în născânduse  legende urbane tot mai interesante.

Partidul Comuniştilor, Bulgaria 

Locul unde s-au ţinut întâlnirile Partidului Comunist Bulgar pare sinistru atât în ​​interior, cât şi în exterior. Această clădire, asemănătoare unui OZN, a fost abandonată după căderea regimului comunist.

Iahtul scufundat din Anatarctica 

Această nava fantomă înfiorător este de fapt un iaht brazilian care a fost distrus în Cove Ardley. Brazilienii au încercat să filmeze un documentar despre navă, dar vânturile puternice şi marea agitată i-au făcut să părăsească locul.

Avionul scufundat, Turcia 

Acest avion a fost folosit în cel de-al doilea Război Mondial. A fost în mod deliberat scufundat în apele din Cas, Turcia, în iulie 2009 pentru a crea un loc pe care persoanele pasionate de scufundări să-l exploreze.

Adevărul.ro

Lasă un comentariu