Unele lucruri pe care le facem zi de zi ni se par pur obișnuite, cu toate acestea sunt interzise pentru anumite țări. De exemplu în Franța este interzis să te săruți în gară, iar în Marea Britanie nu se permite atingerea delfinilor.

Bright Side a întocmit o listă de lucruri interzise în unele țări, iar dacă călătorești des ai putea să eviți anumite situații jenante.

Regatul Unit al Marii Britanii: Nu se permite atingerea delfinilor
Una dintrele legile ciudate de aici este și faptul că nu poți atinge delfinii. Toți delfinii și mamiferele marine aflate pe o rază de 4,8 kilometri în ocean sunt în proprietatea reginei, astfel că nu este permis să le atingi.

646x404

Regatul Unit al Marii Britanii: Este interzis să mănânci biscuți în ziua de Crăciun 

În anul 1644, Oliver Cromwell a interzis sărbătorirea Craciunului, considerând-o drept o sărbătoare imorală, iar odată cu asta au fost interzise anumite obiceiuri, precum cel de a mânca chifle sau biscuiți. Nici până acum această lege nu a fost abolită, iar fiecare englez o încalcă.

Franța: Este interzis să te săruți în gări

Această regulă a apărut în 1910 când cei de la gară au început să se confrunte cu faptul că întârziau trenurile din cauza cuplurilor de îndrăgostiți care nu puteau să se despartă.

Autoritățile au interzis sărutările în gară, în schimb au amenajat locuri speciale pentru îndrăgostiți.

China: Este interzis să salvezi pe cineva aflat în pericol de înec

Nici China nu rămâne în urmă când vine vorba de stranietăți. O lege stranie spune ca este interzis să salvezi pe cineva aflat în pericol de înec. Această lege își are rădăcinele în fiosofia orientală care spune că nu avem dreptul și ste imoral să ne amestecăm în soarta oamenilor. Scepticii cred că anume așa, autoritățile chineze, vor să controleze populația.

Italia: Este ilegal să hrănești porumbeii

Dacă te afli în Veneția și încerci să hrănești porumbeii, te vei alege cu o amendă. Autoritățile italiene au luat aceste măsuri, pentru a împedica păsările să murdărească monumentele de arhitectură și statuile.

Canada: Nu poți cumpăra cu monede

O lege din 1985 nu permite achitarea unui bon de plata mai mare de 10 dolari cu monede.

Statele Unite ale Americii: Copiii nu pot să primească Kinder Surprise

Cunoscutul ou de ciocolată cu surprise a fost interzis pe întreg teritoriul Americii. Motivul este că plasarea jucăriilor pentu copii în hrană poate duce la sufocare. În 2013, SUA a permis comercializarea lor dar cu obligaţia de a avea jucării mari în interior.

Samoa: Este interzis să uiți ziua de naștere a soției

Samoa este un stat independent sudul Oceanului Pacific, renumit pentru legile sale neobişnuite. Una dintre ele afirmă că soţul nu are voie să uite ziua soţiei lui. Dacă se întâmplă să uite, instanţa îl poate obliga la plata unei amenzi care să ajungă direct în mâinile soţiei
Tailanda: Nu ai voie să calci pe bani
Aceasta este o lege pentru toți cei care vizitează Tailanda. Ai grijă pe ce calci, deoarece este interzis să calci pe monede, cât și bancnote.

Singapore: Este interzis să mesteci gumă

Dacă ești observat că mesteci gume poți să primești o amendă. Doar în cazul în care demonstrezi că o mesteci pentru efecte medicinale, nu îți va fi apliată amenda.

14868709557_e9348d048f_k

Sursa foto: Bright Side

Lasă un comentariu