Când trebuie să alegem o destinație de vacanță ținem cont de mai multe aspecte: peisaje frumoase, mâncare delicioasă, vin bun, oameni frumoși. Nu este necesar să ajungem la Paris sau New York pentru a trăi experiențe deosebite, în acest context ne recomandă și New York Post.

O țară mică, situată în Europa de Est, în vecinătatea României și Ucrainei, dar care este printre cele mai puțin vizitate țări din lume. Astfel, Moldova se regăsește în topul celor mai puțin vizitate țări, realizat de Intreprid Travel.

Doar aproximativ 120.000 persoane  ne vizitează țara în fiecare an, dar asta nu înseamnă că ar fi neatractivă pentru turiști. Moldova este de fapt unul dintre cei mai de seamă producători de vin din lume, cu o colecție incredibilă și pivnițe celebre. Dar spre deosebire de celelalte regiuni viticole celebre, cum ar fi Toscana în Italia sau Bordeaux în Franța, cele din Moldova au rămas în mare parte neatinse și nevăzute. Crama Milestii Mici din Moldova deține recordul pentru cea mai mare colecție de vin bun, cu aproape două milioane de sticle în rezerva de subsol.

Printre locurile pe care le poți vizita și sunt recomandate sunt Orheiul Vechi, pentru peșterile rupestre, mănăstirile de acolo, dar și peisajele naturale.

 

Sursa foto: New York Post

Lasă un comentariu