Săptămâna aceasta Muzeul Național de Artă al Moldovei a sărbătorit 80 de ani de la fondarea instituției.

În cadrul acestui eveniment, a fost organizată o expoziție aniversară cu o serie de lucrări restaurate şi salvate de la degradare, după inundaţiile atelierului lui Mihail Grecu din 1995.

„Sunt lucrări care pentru prima oară au fost expuse în public şi doar două sunt din colecţia Muzeului „Maternitate” şi portretul pictoriţei Ada Zevin. În rest, toate sunt din colecţia familiei şi această colecţie de obiecte de ceramică realizate de Esfira Grecu, care a fost una dintre ceramistele noastre renumite în secolul XX. Îmbinând aceste două discursuri plastice, s-a primit o expoziţie de mare valoare”, a spus directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea.

Prezent la eveniment, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici a oferit angajaților instituției Diplomele Guvernului și Diplomele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru o contribuție substanțială adusă la promovarea, valorificarea și cercetarea patrimoniului cultural național.

Cu prilejul celor  80 de ani, Muzeul a primit o donație, și anume o bijuterie care va fi amplasată în colecția sa . Pe lânga opera de artă, evenimentul i-a surprins pe cei prezenți cu un recital din partea actorilor de la Teatrul Național Mihai Eminescu.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu  Mobiasbanca OTP Group.

Stela CIOBANU, secretar general Mobiasbanca OTP Group: „Mobiasbanca OTP Group sărbătorește cu mândrie acest eveniment important împreună cu Muzeul Național de Artă al Moldovei. Este o colaborare foarte furmoasă, de-a lungul timpului ne-am împrietenit, am stabilit mai mult decât un parteneriat ajutând muzeul la organizarea mai multor evenimente importante la noi in țară, cu invitați și de peste hotare inclusiv”

La sfârșitul evenimentului a fost inaugurată o placa comemorativă Auguste Baillayre.

Lasă un comentariu