În noaptea de 9 spre 10 februarie are loc gala Oscar la Dolby Theatre din complexul Hollywood & Highland din Los Angeles.

Nominalizările la Oscar 2020, cea de-a 92-a ediție a celebrelor premii, au fost anunțate în după-amiaza zilei de luni, 13 ianuarie, ora 15:18. Contrar predicțiilor, Joker are cele mai multe nominalizări, 11 la număr, iar Once Upon a Time in Hollywood, Irishman și 1917 au – fiecare – câte 10 nominalizări.

Filmul Parasite, premiat în luna mai la Cannes cu Palme d’Or obține șase nominalizări, din care două în categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun film internațional”. 

Jojo Rabbit, Little Women și Marriage Story au primit, fiecare în parte, câte șase nominalizări. Little Women intră în cursa pentru „Cel mai bun film”, după ce la Globurile de Aur nu a avut rezultate spectaculoase. Cu cele patru filme în competiție, Netflix adună 20 nominalizări.

Membrii Academiei Americane de Film vor începe votul pe 30 ianuarie. Până pe 4 februarie au timp să își aleagă favoriții dintre producțiile nominalizate.

Citește tot articolul pe cinemagia.ro

Lasă un comentariu