Micropigmentarea este o tehnică de înfrumusețare, care pune în valoare trăsăturile feței, oferindu-le un aspect proaspăt. Cu alte cuvinte, este o schimbare pe care și-o doresc majoritatea doamnelor și domnișoarelor. Nina Dicusarî este o moldoveancă, care în prezent, activează în industria frumuseții din Londra. Mai mult decât atât, aceasta a deschis o frumoasă afacere prin intermediul căreia reușește să ofere doamnelor și domnișoarelor aspectul mult dorit.

Cum ați îmbrățișat această profesie?

În 2010 am învățat să devin make-up artist, iar atunci când trebuia să fac sprâncenele, din start vedeam ce neajunsuri au sau cum ar trebui să arate. Astfel, am decis să merg pe această direcție și să ofer doamnelor și domnișoarelor sprâncene calitative, îngrijite și cu adevărat, frumoase.

În prezent, activați în Londra. Ce preferințe au femeile de acolo, în ceea ce vizează micropigmentarea?

Ca orice reprezentantă a sexului frumos, femeile preferă ca sprâncenele lor să fie cât mai frumoase și calitative.

Care este rolul acestei tehnici de micropigmentare?

Tehnica de micropigmentare, corectează și pune în valoare forma fie a buzelor, fie a sprâncenelor. Mai mult decât atât, poate acoperi anumite cicatrici sau goluri, iar la finalul acestei tehnici putem crea un efect pudrat, astfel încât rezultatul să fie unul estetic.
Un alt aspect la fel de important, este că, micropigmentarea sprâncenelor poate corecta tatuajele făcute greșit, dar și pe cele mai vechi, aplicând pe porțiuni mici de piele, un pigment de culoarea acesteia.

Care este diferența dintre micropigmentarea sprâncenelor și cea a buzelor?

Practic nu există nicio diferență, este aceeași tehnică și se realizează prin niște pași bine stabiliți.

În ce cazuri este recomandată micropigmentarea sprâncenelor?

Atunci când prin simpla pensare a sprâncenelor nu mai poți obține rezultatul dorit, dar și atunci când nu mai vrei să apelezi zilnic la machiajul clasic, este binevenită o schimbare de lungă durată, care să ne ușureze munca zilnică.
Micropigmentarea este necesară și atunci când ai nevoie de corecții la nivelul sprâncenelor, spre exemplu, atunci când ele fie sunt foarte rare, fie scurte sau întrerupte.
Cu alte cuvinte, micropigmentarea este recomandată și atunci când vrei să economisești din timp.

Cum alegem nuanța sprâncenelor înainte să le vopsim?

Primul lucru de care trebuie să ținem cont este subtonul, culoarea perfectă, indiferent de nuanță, este cea cu subton gri. Culorile prea calde sau cu pigment roșu nu avantajează pe nimeni. Respectiv, dacă ești blondă vei găsi numele „taupe”, un gri-maroniu deschis perfect pentru tine. Brunetele trebuie să aleagă un maro închis, nicidecum negru.
După ce ne orientăm în funcție de culoarea părului, tenul este foarte important. Dacă ai tenul foarte deschis contrastul va fi prea mare și va trebui să alegi o culoare mai deschisă. Așadar, sprâncenele trebuie să se armonizeze cu tenul tău și fizionomia, nu doar cu nuanța părului.

Cât de eficient este tatuajul semipermanent?

Un tatuaj semipermanent se realizează printr-o metodă de tatuare diferită de cea permanentă și mai puțin dureroasă. Pigmenții naturali se introduc în straturile superioare ale epidermei și rămân în piele o perioadă determinată de timp, după care se elimină treptat, până la dispariția completă datorită procesului natural de reînnoire a pielii.

În ce cazuri nu este recomandată micropigmentarea?

Nu se poate realiza niciun tratament de micropigmentare în următoarele cazuri: herpes sau zona Zoster (activ), conjunctivită, sarcină, intervenţii chirurgicale, chimioterapie, radioterapie, infecţii locale, cicatrici nevindecate. Interdicţiile sunt valabile şi dacă există probleme ale pielii în zona aplicării, precum: dermatita, arsurile, ulceraţiile pielii, infecţiile bacteriene, fungicidele sau acneea.

Cât timp necesită o micropigmentare completă?

Micropigmentarea este considerată completă numai după retuș. Dacă 60% din culoare rămâne după prima procedură, acesta este un rezultat excelent. Chiar dacă rezultatul este mai șters, nu este o greșeală. În plus, retușul se execută și pentru a analiza cum se comportă pielea și de a face corecții în funcție de caracteristicile ei.

De regulă, micropigmentarea se realizează complet în 4 săptămâni.

Lasă un comentariu