Lecturile sunt o ocupaţie ce îţi  oferă doar beneficii, începând cu îmbunătăţirea vocabularului cât şi de a cunoaşte noi personaje. Fie că savurezi o carte în pat, cu o ceaşcă de ceai sau pe un şezlong pe malul mării, ea îţi va crea o stare de bine pe parcursul întregii vacanţe. Întrucât cărţile pe care le citim vorbesc despre felul nostru de a fi şi gândi, îţi propunem o listă de lecturi ce te vor inspira.

„Despre dragoste şi alţi demoni” de Gabriel Garcia Marquez 

Firul narativ al romanului porneşte de la  relatarea unei ştiri gazetăreşti dintr-o mănăstire din Columbia, unde urma să asiste la scoaterea rămăşiţilor lumeşti ale unei tinere pe nume Sierva Maria de Todos Los Angeles. Eroina principală ajunge la mănăstire în urma unui incident, ea fiind muşcată de un câine turbat, iar părinţii nu se mai pot descurca cu dânsa. Aici este adusă pentru a se supune unui proces de exorcizare, iar întâmplarea face ca tânăra să se îndrăgostească de un preot. Dragostea, credinţa, dorinţele ascuse şi alte sentimente stârnesc pofta de lectură şi cu siguranţă poate deveni o carte pe care o vei îndrăgi.

despredragostesialtidemonipozatdn432991

„Aventuri solitare” de Octavian Paler

„Închin această carte părinţilor mei, care n-au văzut niciodată marea şi au cunoscut doar aventura sacrificiului, amintindu-mi că nu le-am spus, când trebuia, cât de mult i-am iubit.”

Dacă te afli pe malul mării, atunci Octavian Paler este perfect pentru a fi citit! „Aventuri solitare” porneşte de la ideea unui jurnal de însemnări din vacanţa petrecută pe litoral. Stilul autorului este de a filozofa pe cele mai mărunte aspecte ale vieţii cotidiene, dar care îţi dau de gândit.

aventuri solitare

„Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeş 

Dacă ai citit pentru o dată Mihail Drumeş există posibilitatea să te fi îndrăgostit de lumea lui. Scrisoare de dragoste este compusă din trei părţi, iar de aici poţi înţelege toată linia de subiect:

1. Un băiat și o fată se întâlnesc, se iubesc și se iau;
2. Puteau fi fericiți toată viața, dar el, întâlnind o fată cu avere, se desparte de cea pe care o iubește;
3. Dragostea călcată în picioare se răzbună, iar cel ce a călcat greșit pierde totul.

O lectură ce te ţine cu sufletul la gură!

scrisoare de dragoste

„Pădurea Norvegiană” de Haruki Murakami

Cartea prezintă povestea personajului principal aflat la vârsta de treizeci şi şapte de ani, devenind melancolic faţă de trecut, odată cu momentul în care aterizează în Hamburg. „Pădurea Norvegiană” este un roman de dragoste, împletit cu puterea destinului, iar povestea de iubire a personajelor Watanabe şi Naoko îţi dă fiori. Povestea lor cu siguranţă că îţi va stârni pofta de lectură.

M-am îndreptat în scaun și am privit pe fereastră la norii negri ce pluteau asupra Mării Nordului, gândindu-mă la tot ceea ce am pierdut până acum în viață: timpul ce nu va mai reveni, prieteni care au murit sau au dispărut, senzații și idei ce nu se vor mai întoarce niciodată.”

padurea norvegiana

 

„Marele Gatsby” de Scott Fitzgerald

Cu siguranţă  este unul dintre cele mai frumoase romane ale secolului XX-lea. Pe parcursul întregului fir narativ, autorul conturează imaginea visului american neîmplinit. Personajele principale Jay Gatsby (un tânăr cu un trecut sărac) şi Daisy (căsătorită cu Tom, un bogat) trăiesc o poveste de dragoste ce se abate de la toate normele morale, dar conturează perfect viaţa americană cu petrecerile fastuase, maşini luxoase şi femei frumoase.

marele gatsby

Sperăm că te-am ajutat şi ţi-ai ales o carte potrivită pentru vacanţa ta.

Sursa foto: reddit.com, vagabondish.com

 

Autor: Paulina Guşan

Lasă un comentariu