Cei care sunt în căutare de aventuri trebuie să știe că aventura o pot găsită și la masa unui restaurant mai altfel și nu este neapărat să ajungi în junglă.

De la consumul mâncării gătite în vârful unui vulcan, să stai la o masă în interiorul unui vulcan până la restaurante sculptate în gheață sau poziționate în vârful unui munte, aici găsești 14 astfel de restaurante.

O cină aproape de cer în Jurmala, Letonia

dinner-in-the-sky-various-locations--dine-atop-a-crane-hundreds-of-feet-in-the-air

Cină în cer  este o serie de evenimente care au început în Belgia și au continuat în alte 45 de țări din întreaga lume. Oaspeții se așează la o masă unde servesc adevărate bunătăți gastronomice, fiind serviți de ospătari-bucătari. Aceștia sunt ridicați la așa altitudine cu ajutorul unei funii de siguranță.

Snow Castle, Kemi, Finlanda- un restaurat construit din zăpadă și gheață 

snowcastle-kemi-finland--a-hotel-and-restaurant-made-entirely-from-ice-and-snow

Construit în întregime de la zero în fiecare an, restaurantul din interiorul SnowCastle este deschisă pentru vizitatori de la începutul lunii ianuarie până la sfârșitul lui aprilie. Este cel mai mare restaurant din gheață și poate fi gazdă pentru 200 de persoane. Aici poți servi supă, miel sau reni gătiți, iar oaspeții sunt încurajați să se îmbrace călduros.

Casa Ceaiului, Huashan, China- cel mai izolat local unde poți să servești ceai

huashan-teahouse-china--the-worlds-most-isolated-teahouse

Poziționată la peste 7000 de kilometri deasupra nivelului mării, situat în vârful cel mai îndepărtat al munților Hua din China se găsește o ceainării unde poți servi cele mai bune ceaiuri din China. Cu toate acestea, dacă nu sunteți un aventurier nu ar trebui să încercați să urcați scările cerului, acestea fiind construite în partea de sus a muntelui și duc spre ceainărie.

Dacă ajungi aici îți este garantată o experiență de neuitat în ritualul servirii ceaiului veritabil, într-un local vechi taoist.

Restaurantul El Dioblo, Lanzarote, Spania- mâncare gătită în vârful unui vulcan 

el-diablo-restaurant-lanzarote-spain--cooking-on-top-of-a-volcano

E timpul să uitați de mâncarea gătită la un cuptor cu lemne și să o încerci pe cea gătită peste un vulcan real. Aceasta este o adevărată experință culinară pe care o puteți trăi pe insula spaniolă Lanzarote. Restaurantul este cunoscut pentru carnea gătită la un grătar aflat deasupra vulcanului.

Ithaa Undersea Restaurant, insula Rangali, Maldive

Fiind unul dintre cele mai scumpe restaurante din Maldive, și pe bună dreptate, Ithaa îți oferă un meniu variat, dar și priveliște nemaipomenită: înconjurat de apă, deoarece se află la 16 metri adâncime în ocean și un peisaj de corali vii. Restaurantul face parte din hotelul Conrad Maldives Rangali Island.

ithaa-undersea-restaurant-rangali-island-in-the-maldives--an-underwater-restaurant

Grotta Palazzese, Puglia, Italia-un restaurant într-o peșteră de calcar

Peștera de calcare, ce servește pe post de restaurant oferă un meniu divers, iar priveliștea te lasă fără cuvinte.

grotta-palazzese-puglia-italy--a-restaurant-inside-a-limestone-cave

Berggasthaus Aescher-Wildkirchli, Elveția-un restaurant hotel construit în partea Alpilor elvețieni

Acest restaurant se află în partea unuia dintre cele mai cunoscute zone montane din lume și a servit oaspeții timp de 200 de ani. Puteți ajunge acolo fie trecând pe marginea stâncii, fie printr-o plimbare cu telecabina în mai puțin de 20 de minute. Oaspeții se pot bucura de prăjituri de carne, îmbinate cu o vedere de 360 de grade asupra Alpilor Elvețieni.

berggasthaus-aescher-wildkirchli-switzerland--a-hotel-restaurant-built-into-the-side-of-the-swiss-alps

The Rock, Zanzibar, Tanzania- un restaurant așezat pe o stâncă în adâncurile Oceanului Indian
Situat la doar câțiva metri de țărmurile albe ale Zanzibarului, este „The Rock”, care arată mai mult ca un club de tip rickety decât un local cu o experiență culinară înaltă. Aici puteți mânca fructe de mare foarte proaspete din Oceanul Indian pentru aproximativ 45 USD pentru persoană. La reflux, The Rock este accesibil prin mers, dar in timpul mareelor, este mai dificil.

jkkk

Atomosphere la Burj Khalifa, Dubai – În interiorul celei mai înalte clădiri din lume

Dubaiul este renumit pentru zgârie-norii săi, dar mama tuturor clădirilor uriașe este Burj Khalifa, care a fost recent încoronată cea mai înaltă clădire din lume. Atomosphere este bijuteria sa culinară situată la etajul 122, dacă puteți să vă bucurați de priveliștile spectaculoase, în timp ce savurați mâncăruri moderne, pline de fructe de mare.atmosphere-at-burj-khalifa-dubai--inside-the-tallest-building-in-the-world

Redwoods Treehouse, Auckland, Noua Zeelandă – un restaurant în lemn

Acest restaurant unic poate primi în jur de 50 de oaspeți și este recomandat pentru evenimentele private.

the-redwoods-treehouse-auckland-new-zealand--a-treetop-dining-experience

Pubul irlandez, Namche Bazaar, Nepal – Un pub aflat la baza Muntelui Everest
Pubul, care se află adânc în Himalaya, la aproximativ 20 de kilometri de la tabăra de bază din Everest, este de fapt un pub destul de normal, deși clientela poate fi mai deosebită decât cea normală. Pizza se presupune a fi cea mai bună din Namche.

 

Traducere Business Insider

Lasă un comentariu