Slava Sambriș a reușit să se evidențieze la  festivalul Theater Networking Talents – International Young Theater Directors Showcaseun festival dedicat regizorilor şi menit să creeze o platformă online unde aceştia îşi pot expune profilul profesional.

În ultimii ani, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova a atras constant tineri creatori, printre care în acest an sa regăsit și Slava Sambriș, regizor din Republica Moldova cunoscut în lumea teatrală de la Chișinău.
Spectacolului „Revizorul” de N.V. Gogol, montat de regizorul Slava Sambriș a fost apreciat de către publicul român.

Iată ce scrie Oana Stoica  critic de teatru: “ Spectacolul denotă maturitatea gîndirii şi controlul mijloacelor de expresie, un concept coerent, ştiinţa de a lucra cu actorul, crearea unor personaje bine definite. Spectacolul are o scenografie funcţională, cu dulapuri metalice, aşa cum se găsesc încă în prăfuitele instituţii publice, în care stau însă oamenii-şobolani şi nu dosare; personajele individuale sînt bine dezvoltate, „au carne“, iar cele de grup funcţionează ca un summum de personalităţi. Revizorul a fost preluat deja de Teatrul Naţional din Bucureşti prin programul 9G.”

Directorul Teatrului Naţional Craiova, Alexandru Boureanu, a anunţat că unul dintre regizorii participanţi va fi invitat de instituţia-gazdă să creeze anul viitor un spectacol. Pînă la urmă au fost aleşi doi regizori, Slava Sambriş, regizorul Revizorului, şi Natasza Soltanowicz, de la Universitatea de Artă Teatrală din Cracovia, care a prezentat spectacolul Weirdos (Ciudaţii)

Evenimentul de la Craiova este binevenit şi se va dezvolta la următoarele ediţii.

Amintim că spectacolul a primit  premiul pentru cel mai bun spectacol și, odată cu acesta, invitația de a fi parte din repertoriul permanent al proiectului 9G al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București.

Slava Sambriș are o experiență vastă în teatru, fiind cunoscut publicului ca cel care a interpretat-o pe scena Teatrului „Eugene Ionesco” din Chișinău pe Coana Chirița în spectacolul cu același nume.

Lasă un comentariu