Zi cu arome a bucătăriei italiene, pe 23 noiembrie, în incinta Shopping Malldova, unde s-a desfășurat ultimul eveniment din cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene în Chișinău.

Într-o atmosferă veselă, evenimentul s-a remarcat printr-o manieră degajată, unde prezentatorul Andrei Veleșcu, a antrenat oaspeții într-un joc de cuvinte legate de primele asocieri care apar atunci când se gândesc la Italia.

La eveniment a fost prezentă și  Ambasadoarea Italiei, Valeria Biagiotti, care a menționat că:

,,Bucătăria italiană este deja foarte cunoscută și apreciată în Republica Moldova, inclusiv datorită prezenței unui număr mare de cetățeni moldoveni în Italia. Consider că, modelul de alimentare care ar trebui să fie implementat și în Republica Moldova ar fi  dieta mediteraniană, pentru că reprezintă un regim de viață sănătos și benefic.”

Astfel, pe o notă mai veselă, evenimentul a luat amploare atunci când publicul a fost pus la încercarea de a ghici ce înseamnă cuvintele: dragoste, bucătărie, familie, valori și alte cuvinte reprezentative a poporului italian.

Oaspeții, au avut ocazia de a gusta din bucatele tradiționale italiene, dar și să asiste la concursul „Masterchef”, care a a avut drept concurenți influenceri activi în mediul online și copii.

De asemenea, aceștea au văzut cum se prepară tradiționalul cașcaval mozzarella, dar și diverse tipuri de pizza conform tehnicilor bucătariei de acolo.

O altă activitate care a frapat mulți vizitatori a fost demonstrația de preparare a cafelei Esspreso și istoria de prepare a cafelei clasice Napolitane.  Fiind explicate minuțios zonele în care se cultivă cafeaua, raportul dintre aceste două sortimente și diferențele dintre gust și arome.

În cadrul evenimentului, oaspeții au fost invitați să participe la un exercițiu intelectual, unde au descoperit Italia, în toată splendoarea ei, cu multitudinea de evenimente culturale, personaje notorii și produse gastronomice îndrăgite în lumea întreagă. Iar atunci când participanții veneau cu un răspuns corect, erau răsplătiți cu câte o ciocolată savuroasă italiană.

Spre sfârșit a avut loc un concurs ,,Master Chef pentru copii”, unde micii participanți au pregătit împreună cu Chef-ul Bucătar câte ceva din bucăria Italiană, fiind răsplătiți cu premii valoroase.

A doua etapă a fost ,,Master Chef pentru influenceri”, unde au participat  trei bloggeri cunoscuți de la noi.

,,Concursul a fost foarte interesant și îmi pare bine că am învățat câteva rețete noi, și că plec acasă cu careva cunoștințe. Pentru prima dată am gătit așa fel de carne, mai ales că sunt vegetariană și nu am putut gusta din ea. Totuși, am gătit așa cum o fac de obicei, iar asta m-a ajutat mult.”, a menționat câștigătoarea concursului, Natalia Ciobanu, care este blogger și fotograf popular .

Amintim că, evenimentul a fost organizat de către Ambasada Italiei din Republica Moldova cu scopul de a valorifica tradițiile enogastronomice ale regiunilor și teritoriilor italiene. Un alt obiectiv l-a constituit instruirea pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

Lasă un comentariu