Garderobă cu puține haine, dar care pot crea mai multe look-uri, visul femeilor. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi piesele vestimentare şi accesoriile şi cum poţi face pentru a fi mereu bine îmbrăcat/ă, dar şi lipsit/ă de griji:

Optează pentru culori neutre

Alb, negru, ivoriu, nude, gri şi bleumarin sunt culorile pe care trebuie să le ai în dulap. Indiferent dacă vorbim despre cămăşi, sacouri, rochii, fuste, jeans sau pantaloni, aceste nuanţe conservatoare şi uşor de asortat îţi pot salva pielea într-o zi în care te duci la birou, într-o seară în care ai o întâlnire romantică, dar şi în weekend, când îţi petreci timpul liber alături de prieteni şi familie.

Alege accesorii clasice

Un ceas metalic, argintiu sau auriu, o curea din piele neagră sau maro, o pereche de mocasini confortabili şi o poşetă casual, suficient de încăpătoare, se pot potrivi cu aproape orice ţinută. Indiferent dacă optezi pentru pantaloni chino şi cămaşă, pentru o pereche de jeans şi un tricou alb, pentru o rochie de vară sau pentru o salopetă elegantă, îţi poţi păstra accesoriile. Aşadar, alege-le astfel încât să nu fii nevoit/ă să le schimbi la finalul unei întâlniri business, dacă după aceasta urmează o seară de board games cu amicii tăi.

Scapă de hainele pe care nu le porţi

O cămaşă cumpărată în urmă cu trei ani, pe care ai purtat-o o singură dată. O pereche de jeans pentru care trebuie să mai pierzi câteva kilograme. Un pulover pe care nu ai cu ce să îl asortezi. O cravată care se potriveşte cu o singură cămaşă din cele pe care le deţii. O fustă creion incomodă, de care nu ţi se face niciodată dor. O rochie mult prea decoltată, care te face să stai alertă de câte ori o porţi. Cu siguranţă există şi în dulapul tău astfel de piese vestimentare, la care nici nu te mai uiţi, dar pe care le păstrezi acolo şi care îţi ocupă spaţiul. Triază-le, donează ce poate fi purtat de altcineva şi păstrează doar acele haine pe care le porţi. Îţi va fi mult mai uşor să faci alegeri dimineaţa, când opţiunile sunt mai puţine şi nu există intruşi care să îţi distragă atenţia. Ţine cont de stilul tău de viaţă

 

Lasă un comentariu