Wings for Life World Run reprezintă o cursă caritabilă, desfășurată la nivel mondial și are ca scop strângerea de fonduri necesare pentru cercetarea modalităților de tratare a leziunilor măduvei spinării. Evenimentul va întruni participanți de pe 6 continente ale lumii, cum ar fi sportivi profesioniști, alergători cu experiență, începători sau persoane în scaunul cu rotile. Doritorii din Moldova își pot manifesta dorința de participare la cursa globală prin intermediul aplicației de mobil, deasemenea primii 100 care se vor înregistra până la 17 ianuarie, vor primi în dar un tricou.

O caraceristică mai specială a cursei este faptul că nu are o linie de finiș obișnuită, nu există o distanță sau un timp prestabilit, în schimb a fost creată o mașină oficială de finiș, care este una virtuală. Indiferent unde s-ar afla, orice doritor are posibilitatea de a intra în cursă și de a alerga împreună cu restul participanților din întreaga lume.

În Chișinău startul evenimentului va fi dat la ora 14:00 în parcul Valea Morilor. Taxele de participare și donații vor merge direct către proiectele de cercetare de ultimă oră pentru a găsi remedii ale leziunilor măduvei spinării.

Organizarea unor astfel de evenimente are ca scop atât promovarea unui mod sănătos de viață, cât și implicarea activă a tuturor în proiectele de caritate.

Lasă un comentariu