NASA, comunicat oficial: Un asteroid de aur a fost descoperit!

Inginerii de la NASA analizează constant asteroizii din galaxia noastră pentru a vedea care este posibilitatea ca aceștia să intre în contact cu planeta pe care locuim. Folosind echipamente avansate, aceștia pot analiza cu precizie compoziția aștrilor și pot să își dea seama dacă prezintă sau nu un risc pentru noi. Uneori însă, analiza scoate la iveală informații uimitoare.

NASA a localizat un asteroid care conține suficient aur pentru a îmbogăți întreaga Planetă.

Asteroidul ”Psyche 16” a fost reperat între orbitele lui Marte și Jupiter și este făcut din metale solide, printer care și aur, platină, fier și nichel.

În total, se estimează că valoarea acestor metale ar ajunge undeva la 10.000 de cvadrilioane de dolari. Aceasta înseamnă că, dacă ar fi adus pe Pământ, ar distruge prețurile mărfurilor și ar provoca prăbușirea economiei mondiale, în valoare de 75,5 trilioane de dolari.

 

La o evaluarea simplă, având în vedere dimensiunea corpului ceresc, experții sunt de părere că ajunge până la 10.000 de quadrilioane de dolari, anunță playtech.ro, care oferă mai multe detalii despre asteroidul care ar putea îmbogăți planeta.

Lasă un comentariu