Vrei să citești o carte bună și nu știi ce să alegi? Iată o listă de cărți din domeniul beletristicii și a dezvoltării personale din care vei învăța ceva util și vei putea să afla multe chestii interesante petrecând timpul într-o ambianță plăcută.

Pacienta Tăcută de Alex Michaelides

Viața perfectă a pictoriței Aliciei Berenson, care locuiește în una din cele mai râvnite zone din Londra, ia o întorsătură neașteptată în clipa în care își omoară soțul și refuză apoi să vorbească ani de zile. Theo Faber este psihoterapeutul obsedat de descoperirea acestui caz.

Până la sfârșit. Fluturi (vol IV). Irina Binder

Această carte aduce deznodământul poveștii lui Robert și a Irinei, fiind continuarea primelor volume ale romanului ,,Fluturi”.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – Fredrik Backman

Elsa este o fetiță inteligentă și are o bunică nebună și excentrică, care inventează povești cu supereroi care să o pregătească pentru ceea ce urmează în viață. Romanul reușește să demoleze clișeele privind normalitatea și este o lectură recomandată cititorilor de orice vârstă.

Povestea mea. Michelle Obama

În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume.

Sapiens. O scurtă istorie a omenirii de Yuval Noah Harari

cof

Această carte îți oferă o viziune diferită a istoriei. Vei afla cum au apărut homo- sapiens, banii, imperiile, religia și cum să ne îndreptăm spre o cultură globală.

12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru de Jordan B. Peterson

Jordan B. Peterson este unul dintre cei mai sclipitori gânditori ai momentului. Psihologul canadian a devenit în ultimii ani un veritabil fenomen mediatic: pe YouTube poate fi văzut în peste 200 de prelegeri și interviuri, care adună mai bine de 30 de milioane de vizualizări; iar pe Twitter și Facebook este urmărit de 300 000 de oameni. Plin de umor și asociind în mod surprinzător adevăruri ale tradiției occidentale cu ultimele descoperiri din neuroștiințe, Peterson ne povestește despre homari și asertivitate, despre skateboarding și adevărații bărbați, despre Iadul ranchiunii și aroganței, dar și despre lumina pe care o poate aduce în viața noastră mângâierea unei pisici sau un moment de sinceritate față de sine – dar și față de apropiații noștri.

Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc.) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există totuși un sens ce așteptă să fie căutat. Într-o lume în care structura familiei este în colaps, educația este adesea impregnată de ideologie, iar societatea politică a ajuns să fie periculos de polarizată, cele 12 Reguli de viață oferă un antidot: redescoperirea vechilor adevăruri și valori, care ne pot ajuta, în plină epocă relativistă, să ducem o viață mai bună, mai luminoasă, mai chibzuită.

Arta nepăsării de Mark Manson

În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi” mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor.
Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursă a puterii. După ce ne-am acceptat temerile, greșelile și incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase și începem să le înfruntăm, putem găsi curajul și încrederea pe care le căutăm cu disperare. 

Lasă un comentariu