Platforma care unește turiștii din întreaga lume, TripAdvisor, a publicat un top al  țărilor cărora a crescut popularitatea în anul 2018. Conform respondenților sondajului, orașul Gdansk din Polonia este în topul preferințelor. 

Cele mai populare oraşe europene alese de turişti în 2018 pentru petrecerea vacanţei:

Gdansk, Polonia

Unul dintre cele mai frumoase oraşe din Polonia, Gdansk este situat pe coasta sud-vestică a Golfului Gdańsk, parte a Mării Baltice. Cam 90% din oraş a fost distrus în timpul luptelor de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Oraşul vechi din Gdansk, reconstruit după război, este atracţia acestei destinaţii.

Riga, Letonia


Capitala letonă este un amestec fascinant de tradiţie letonă şi de influenţe ale diferitelor ţări care au ocupat-o de-a lungul timplului. Independent încă din 1991, Riga este cel mai mare oraş din Ţǎrile Baltice, fiind un important centru cultural, educaţional, financiar şi politic. Partea veche a capitalei este bogată în baruri şi restaurante, fiind o destinaţie ce poate fi explorată pe jos.

Nerja, Spania


Nerja este situat pe vârful estic al Costa del Sol din Spania. Oraşul se mândreşte cu o lungime de zece kilometri de plaje nisipoase, care oferă numeroase activităţi –  de la scufundări, la schi nautic sau navigaţie.

Catania, Italia 

Catania a fost „trofeul“ multor imperii de-a lungul secolelor. Acum, singurul inamic de luat în calcul este  muntele Etna, cel mai mare şi cel mai activ vulcan din Europa, care a distrus oraşul prin cutremure şi erupţii de lavă în 1693.

Lasă un comentariu