O insulă uimitoare din arhipelagul Okinawa, Japonia, ocupă primul loc în topul celor mai populare destinaţii de vacanţă recomandate de TripAdvisor pentru anul 2018. Deşi necunoscută pentru majoritatea turiştilor, aceasta a fost catalogată ca noul Bali sau Hawaii.

Ishigaki, o insulă din arhipelagul Okinawa, Japonia, ocupă locul 1 în topul destinaţiilor recomandate de TripAdvisor, în 2018. Punctajul a fost acordat în funcţie de creşterea anuală a voturilor utilizatorilor TripAdvisor, obiective şi numărul rezervărilor anuale.

Ishigaki este cea mai mare din Okinawa, Japonia, şi găzduieşte numeroase plaje de nisip alb, corali rari, munţi şi păduri de mangrove, scrie businessinsider.com. Este o destinaţie populară pentru snorkeller (activitate sportivă de scufundare/înot la suprafaţa apei) şi cunoscută pentru specialităţile sale, precum noodles, preparate din făină în loc de hrişcă tradiţională, potrivit TripAdvisor. Preţul mediu pentru un sejur într-un hotel de pe insulă este de 114 lire sterline. Okinawa a fost catalogată ca noul Bali sau Hawaii, iar turismul internaţional creşte rapid. Bloomberg a raportat că numărul vizitatorilor din Okinawa a crescut cu 10,5%, ajungând la 8,77 milioane în 2016. Datele sunt comparabile cu cele înregistrate în Hawaii – 8,93 milioane de vizitatori.

Flickr

 

Topul destinaţiilor, în funcţie de creşterea numărului de turişti, conform TripAdvisor:

1. Ishigaki,Japonia

2. Kapaa, Hawaii

3. Nairobi, Kenya

4. Halifax, Canada

5. Gdańsk, Polonia

6. San Jose, Costa Rica

7. Riga, Letonia

8. Rovinj, Croaţia

9. Nerja, Spania

10. Casablanca, Maroc

Sursa

 

Lasă un comentariu