81 de antreprenoare din Republica Moldova au primit finanţare din partea Uniunii Europene, în cadrul programului „Femei în afaceri”, etapa a treia. Astăzi a avut loc semnarea contractelor de finanţare nerambursabilă. La concurs au fost înregistrate 151 de proiecte de investiţie.

Cu o idee inedită de afacere a venit şi Mihaela Beşliu. Ea vrea să valorifice broderia manuală în produsele de vestimentatie sau cele decorative.

Cele mai multe dintre proiecte sunt de servicii în educaţie, intreţinerea frumuseţii sau organizare de evenimente. Au fost finanţate şi proiecte inedite în prelucrarea ceaiurilor şi a condimentelor naturale, articole vestimentare pictate manual sau turism.

Olga Vasilcenco are deja o afacere cu odorizante eco pentru automobile in urma programului „Femei în afaceri”. Acum împărtăşeşte din experienţa ei proaspetelor antreprenoare.

În primele două etape ale programului „Femei în afaceri”, peste 200 de proiecte au beneficiat de finanţare. S-au creat astfel 762 de locuri noi de muncă.

Suma totală a granturilor este de peste 11 milioane de lei. Proiectele vor genera investiţii în economia Republicii Moldova de peste 15 milioane de lei.

Programul „Femei în afaceri” este implementat de Organizaţia pentru dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Lasă un comentariu