Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta, pe 13 decembrie, premiera spectacolului  „Năpasta” de Ion Luca Caragiale.

În această piesă, regizorul Alexandru Grecu structurează acțiunea principală în jurul Ancăi, personaj care va fi interpretat de  Ludmila Gheorghiţă. De asemenea, ea reprezintă o  femeie dorită și asaltată de toţi. Fiind în centrul atenției, Ana, dă dovadă de un  temperament deosebit, fiind dinamică și plină de energie.

De astfel, spectacolul are mai multe puncte forte, printre care: muzica semnată de Anatol Ştefăneţ și formaţii Trigon.  Iar ambianţa dramatică a evenimentelor va impune  o coloană sonoră adecvată, care descrie perfect  starea sufletească a personajelor, dinamismul acțiunilor care le întreprind și care au rolul de a scoate  esenţa acţiunii din piesă.

Piesa ,,Năpasta” va prezenta o ambianță naturistică datorită componentelor  muzicale compuse din bătăi de clopot, dar şi de urletele sinistre ale lupilor…

 Scenografia spectacolului este realizată de artistul poporului Alexandru Grecu. Iar  costumele personajelor sunt create de către Rodica Bargan și Lilia Căruță. În afară de Ludmila Gheorghiță în rolul Ancăi, din distribuție mai fac parte Ion Grosu (Dragomir), Gheorghe Gușan (Gheorghe) și Alexandru Crâlov (Ion).

Amintim că, premiera  va avea loc  pe 13 decembrie,  la ora 18.30

Lasă un comentariu