Dacă ești o persoană care după ce vine dintr-o călătorie  se gândește la următoarea pe care o poate organiza, atunci acest articol îți poate fi de ajutor. Priveliști ale naturi rupte dintr-un paradis, experiențe unice, culturi diferite sau activitățile pline de adrenalină pot fi un factor definitoriu în alegerea unei destinații de vacanță. Vezi mai jos 4 sugestii pentru o vacanță de vis. 

Atena 

Vacanță pentru exploratori: Undeva la o aruncătură de băț de Atena, după ce străbați unele dintre cele mai frumoase suburbii – Glyfada, Vouliagmeni și Varkiza, e locul în care se spune că regele atenienilor, Aegeus, a sărit în valuri (așa i s-a dat numele mării). Ai vrea să-l vezi, nu-i așa? Se numește Cape Sounio și poți ajunge acolo în timpul vacanței tale de primăvară la Atena. Fie că-l explorezi singur sau te lași ghidat (aici găsești cel mai bun ghid), nu ar trebui să ratezi Templul Poseidon.

Jamaica

Vacanță cu familia: E una dintre destinațiile cele mai vânate atât de persoanele care-și doresc o vacanță activă, cât și de cele care-și doresc să se relaxeze. Dar, mai întâi de toate, Jamaica este o gazdă perfectă pentru familii, cu resorturi all inclusive confortabile, plaje uriașe, vegetație luxuriantă, cascade izvorând din pădurea tropicală și ritmuri muzicale ce răsună pretutindeni.

Peru

Vacanță activă: Pedalează prin păduri de munte, traversează cu caiacul lacul Titicaca, fă trekking pe Inca Trail, rafting pe Urubamba, sand-boarding – toate într-o expediție ca nicio alta, o experiență care combină cunoașterea comunităților locale cu maximum de adrenalină. Iar pentru zilele când pur și simplu vrei să iei o pauză, lasă-te ghidat de un localnic, care-ți va arăta locuri pe care ți-ar fi greu să le descoperi singur.

Toscana 

Vacanță relaxantă: Chiar dacă încă nu ai ajuns în Toscana, sigur e pe lista ta de locuri pe care îți dorești să le vezi. Alege unul dintre orășele toscane medievale, cum sunt San Gimignano și Volterra, unde poți vizita un atelier de prelucrare al alabastrului, sau Montalcino, unde poți degusta faimosul vin Brunello di Montalcino, considerat unul dintre cele mai bune vinuri roșii italiene.

 

alistmagazin.ro

Lasă un comentariu