De ce Lacul Como ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță? Gluma aia cu „are casă George Clooney acolo” nu prea mai ține, deși cred că încă sunt unele persoane care ar merge aici numai de dragul lui. Însă acest lac din nordul Italiei, bine, de fapt, zona din jurul lui merită vizitată din cu totul alte motive.

1. Peisajele de la Como.

Modul în care arată zona din jurul Lacului Como chiar nu are termen de comparație. În lumina soarelui, apa lacului capătă cele mai frumoase nuanțe de albastru și verde. Apoi sunt munții care creează un contrast interesant, pentru că Lombardia este o zonă predominant muntoasă (chiar pre-alpină, după cum aveam să aflu ulterior în timpul unei vizite acolo). Iar dacă ești pe o barcă pe lac și privești spre mal, se vor ivi sute de case și clădiri așezate în trepte, pete de culoare într-o mare de verde (zona este foarte bogată în vegetație). Și n-are cum să nu îți placă un astfel de loc!De ce Lacul Como ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță?

Menaggio

2. Are o mulțime de sate și orășele care par desprinse din basme.

Odată ce ajungi la Como, vei observa imediat că zona nu se remarcă numai printr-o frumusețe naturală incredibilă. Ci și prin numeroase orășele care arată magic. Gândește-te la case colorate, clădiri istorice, fațade care și-au păstrat detaliile originale, balcoane cochete și străduțe pietruite care așteaptă să fie descoperite. Bellagio, Varenna, Tremezzo, Lecco, Como Menaggio, Cernobbio, Cadenabbia, Laglio (unde are și Clooney vila): toate sunt atât de frumoase încât merită să iei vaporul și să faci câte o oprire de o zi în fiecare. Bellagio este, din punctul meu de vedere, cel mai frumos, dar și cel mai aglomerat, dat fiind că i s-a dus renumele. Dar are un farmec aparte, iar priveliștea pe care o ai de aici asupra lacului, în special dacă mergi în zona La Punta, cel mai nordic punct al orașului, unde Como se bifurcă, este una care nu se compară cu nimic altceva!  Combinația între verdele arbuștilor și albastrul apei este secretul pozelor perfecte! Un alt oraș de vis este și Tremezzo, unde se află Villa Carlotta, cu o grădină botanică ce arată senzațional, fiind plină de culoare, dar și Grand Hotel Tremezzo, una dintre opțiunile de cazare de top de pe malul Lacului Como (Chiara Ferragni a stat de curând acolo), care oferă o priveliște minunată asupra lacului.  Dacă poposești aici, ia funicularul către Brunate, un sătuc ascuns la înălțime, de unde vei admira lacul în toată splendoarea sa.

#4 Mâncarea tradițională.

Însă dacă ajungeți în Lombardia și, implicit, în zona Como, este recomandat să vă luați pe post de suvenir și niște preparate tradiționale. Nordul Italiei și Lombardia, în mod special, sunt cunoscute pentru varietatea de brânzeturi de aici, grație fermelor de la munte.

Alistmagazine.ro

Lasă un comentariu