Ministerul Economiei și Infrastructurii își conturează noile priorități în domeniului turismului pentru următorii zece ani. În acest sens a fost organizată ședința grupului de lucru privind elaborarea Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru anii 2020-2030.

La moment se conturează următoarele priorități în domeniului turismului:

  • îmbunătățirea accesului la obiectivele turistice prin amenajarea destinațiilor și a infrastructurii turistice,
  • renovarea obiectivelor de patrimoniu cultural,
  • sporirea accesului la informația despre ofertele și potențialul turistic din Republica Moldova,
  • facilitarea accesului la inițierea și desfășurarea afacerilor în domeniu, inclusiv prin programe de asistență financiară,
  • sporirea colaborării internaționale,
  • modificări în cadrul normativ.

„Dezvoltarea industriei turismului în țara noastră este o prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii. Vom spori în continuare eforturile pentru valorificarea potențialului turistic național şi vom promova imaginea Republicii Moldova ca destinație turistică. Este foarte important să perfecționăm cadrul normativ în domeniul turismului, să dezvoltăm turismul rural, dar și să sporim nivelul de pregătire a cadrelor de specialitate, a calității serviciilor și produselor turistice”, a declarat Secretarul General de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, în cadrul ședinței grupului de lucru privind elaborarea Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru anii 2020 – 2030.

 

Din cadrul grupului de lucru privind elaborarea Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului pentru anii 2020 – 2030 fac parte peste 45 de instituții.

La moment, direcțiile prioritare ale dezvoltării turismului în Republica Moldova sunt reflectate în Strategia „Turism 2020”, aprobată în 2014.

Lasă un comentariu