Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei împreună cu Centrul Cultural German AKZENTE vă invită pe data de 07 august 2019, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei bauhaus imaginista.

În demersul său, expoziţia include cercetările efectuate de curatori, texte şi imagini pe marginea a patru capitole tematice şi conceptuale: Corresponding With, Learning from, Moving Away şi Still Undead. În acest scop, artistul Luca Frei a dezvoltat o structură – parţial sculptură, parţial arhitectură expoziţională – ca un spaţiu în care vizitatorii pot interacţiona cu obiectele expoziţiei. Un rol central în cadrul instalaţiei îl ocupă terminalul cu calculator, de la care vizitatorii pot răsfoi revista online a Bauhaus imaginista şi pot imprima materialele sub formă de imagine sau text.

Un program de film separat prezintă lucrările artiştilor şi cercetătorilor contemporani Kader Attia, Otolith Group, Wendelien van Oldenborgh şi Zvi Efrat pe marginea unor teme referitoare la mişcarea Bauhaus.

Expoziţia aniversară Bauhaus imaginista „100 de ani de Bauhaus” este o colaborare între Bauhaus Kooperation Berlin Dessau Weimar, Goethe-Institut și Haus der Kulturen der Welt. Proiectul este finanțat de către Ministerul Federal German de Externe și de Kulturstiftung des Bundes. Curatorii proiectului sunt Marion von Osten și Grant Watson, care colaborează și cu o echipă internațională de oameni de știință.

Expoziţia se va desfăşura în perioada 07 – 26 august 2019.

Lasă un comentariu