Când este vorba despre Olanda, primul lucru care ne vine în gând sunt lanurile întinse de lalele. Pe lângă aceasta vei calcula costul unei vacanțe, luând în considerare și perioada în care ajungi aici. Organizează-ți bugetul astfel încât fiecare bănuț să contribuie la o vacanță de neuitat. 

Colorful tulip field in front of a Dutch windmill under a nicely clouded sky.

 

 

 Biletele de avion  spre Amsterdam

Pentru opțiune zborului de la București la Amsterdam, dus-întors, află că în perioada următoare pornesc de la 131 de euro. Zborul este la clasa economică și include o escală. Dacă vrei un zbor direct, vă trebuie să investești mai mult în bilet, pentru că unul dus-întors începe de la prețul de 177 de euro.

Dacă vrei să îți faci concediul de vară în orașul lalelor, află că prețul unui bilet de avion către această destinație nu se va schimba prea mult. Poți să cumperi unul dus-întors la un preț de 163 de euro în luna iulie.

Cazarea

Un alt detaliu important în organizarea bugetului pentru vacanță este cazarea. Costurile sunt flexibile în funcție de amplasarea hostelului/hotelului în care te vei caza. Prețurile la cele mai ieftine hosteluri, conform booking.com, încep de la 300 de lei pentru o noapte. Dacă optezi pentru o noapte într-un hotel de 2 stele, atunci vei scoate din buzunar nu mai puțin de 600 lei, iar pentru un hotel de 3 stele- 1.600 lei per noapte.

Trasport și alte cheltuieli suplimentare. 

Ia în calcul și cât vei cheltui pe transport, dar și ce alte cheltuieli suplimentare mai pot să apară pe parcurs.

Spre exemplu, un bilet de autobuz ori de metrou valabil o oră costă 3 euro, în timp ce pe unul valabil o zi vei plăti 7.50 euro.

Un bilet de tren one-way de la Aeroportul Schiphol la Amsterdam Centraal te va costa 5.10 euro.

Prețurile din cafenele, baruri, restaurante:

3,50 – 5 euro – un pahar de vin;
3,50 – 5 euro – 0,33 ml bere;
1,50 – 3.50 euro – o ceașcă de cafea;
5-6 euro – o supă;
6-12 euro – un sandwich;
25-30 euro – un meniu pentru cină (o persoană).

Plănuiește din timp o vacanță în Amsterdam și descoperă frumusețea acestui oraș plin de viață și culoare.

Foto: Macs Adventure

Lasă un comentariu