Călătoriile sunt o sursă inepuizabilă de inspirație și energie. Tot ce trebuie să faci este să o plănuiești din timp, dar ce faci atunci când ai vrea să mergi singur/ă într-o călătorie? Oricare ar fi temerile tale, trebuie să știi că există o mulțime de motive pentru care să o faci.

Planificarea este extrem de ușoară

De ce? Pentru că totul depinde numai și numai de tine. Vrei să alegi o destinație izolată, pentru meditație și yoga? Preferi un oraș aglomerat? O destinație pentru shopping? O insulă exotică, unde să stai toată ziua la soare? Nu contează! Absolut orice dorești, oricând dorești, nu trebuie decât să alegi locul preferat, să îți iei biletele și să fugi spre aeroport. Pentru că poți plănui cu luni în avans cum să călătorești singur/ă spre destinația aleasă sau poți să fii spontan, să te decizi pe loc unde vrei să mergi și a doua zi sau chiar în ziua respectivă să pleci în călătoria preferată.

Te poți bucura de activitățile preferate

Atunci când călătorești cu un grup de prieteni sau cu familia întreagă, este destul de greu să găsiți lucruri pe care să le faceți de care să se bucure toată lumea. În plus, mereu vor fi câteva persoane nemulțumite, care ar fi ales ceva total diferit. Chiar și dacă ești doar cu persoana iubită, uneori te poți lovi de situația în care să vă doriți să încercați fiecare altceva. Dar, când călătorești singur, nu trebuie să te ocupi decât de plăcerile tale. Fie că vrei să stai jumătate de zi la o terasă, cu o limonadă și cartea preferată în mână, iar restul zilei să o petreci plimbându-te, fie că vrei să stai într-un parc toată ziua, să vizitezi 10 muzee într-o zi sau să mergi la un concert rock, nu trebuie să mai ții cont de nimic altceva. Este vacanța ta și o poți petrece așa cum vrei!

Îți poți face prieteni noi

Unul dintre cele mai plăcute lucruri de care ai parte atunci când călătorești singur este faptul că poți să întâlnești oameni extrem de interesanți, care fie fac același lucru ca tine, fie sunt cu o gașcă de oameni la fel de interesanți. Așadar, ai ocazia să îți faci prieteni noi, să asculți povești de viață, să primești sfaturi de la călători mai experimentați sau chiar să călătorești alături ei pentru o perioadă. Totul depinde doar de tine și de cât de mult îți place să interacționezi cu alții. În orice caz, sfatul nostru este să încerci să ieși din zona de confort și să vorbești cu alți oameni. Bineînțeles, să îți iei măsurile de siguranță necesare dacă simți că este ceva în neregulă. Călătorește cu inima și mintea deschise, vei avea numai de câștigat!

Te vei redescoperi

Agitația de zi cu zi, rutina în care trăim, stresul de la birou, cumpărăturile necesare și tot ce ne mai ocupă timpul sunt lucruri care ne fac să ne deconectăm de ceea ce contează cu adevărat. Până și contactul cu ceilalți oameni a devenit „tehnologizat”. Astfel, uităm să ne mai gândim și la noi. La ce ne dorim cu adevărat, la ce ne bucură și ce ne face să vibrăm de emoție. O călătorie de acest gen, însă, poate fi exact ce ne trebuie pentru a ne redescoperi pe noi înșine. Puc confirmă acest lucru, de câte ori simte că a pierdut contactul cu lumea lui interioară, mai face o călătorie doar între el și penele sale, iar de fiecare dată se întoarce cu bateriile reîncărcate și gata pentru a înfrunta orice provocare.

Te vei bucura de libertate

Oricum ar arăta vacanța ta ideală, orice fel de activități ai vrea să încerci, oricât de mult ai vrea să dormi, toate aceste lucruri depind numai de tine. Așa că, dacă vrei să mergi pe un traseu mai puțin cunoscut, să îți iei o excursie opțională sau să mergi la pescuit dimineața, împreună cu localnicii, decizia este a ta. Libertatea este un lucru foarte important și te poți bucura de ea pe tot parcursul călătoriilor tale făcute doar cu tine. Nici nu îți dai seama cât de mult vei ajunge să o apreciezi.

 

Sursa

Lasă un comentariu